Inställd match men match ändå

Skövde IK: herrlag skulle under lördagen begått sin hemmapremiär för säsongen 2020/2021, då Enköping skulle kommit på besök.

Enköping skulle tillbringat hela helgen i Skaraborg med match mot Siken på lördagen och sen Mariestad på söndagen, i kombination med träningar i Billingehov. Nu har dock Enköping fått spelare sjuka i Covid-19, har spelare i karantän samt dras med en del skadeproblem, vilket gör att klubbarna i samförstånd ställt in resan och matcherna som skulle gått av stapeln under helgen inför tomma läktare.

Sikens sport och klubbchef Anders Lundström säger till hemsidan att det var en självklarhet för Enköping att stanna hemma i rådande läge och att det bara är att beklaga att matchen måste skjutas upp på framtiden.

Istället kommer SIK bege sig till Mariestad på Söndagen för match på den tid som Enköping och Bois skulle möts under söndagen. Anders fyller i: Bois hörde av sig ganska snabbt efter det stod klart att Enköping inte skulle kunna genomföra någon av matcherna i helgen och frågade om vi var intresserade av att köra mot varandra istället. Vi tyckte det kändes som en bra idé då bägge lagen behöver komma igång med sitt matchande och ändå var bokade för match till helgen. Vi kommer helt enkelt flytta fram vårt borta träningsmatch derby i september till på söndag istället, och stryka den matchen som skulle spelas då.

Så istället för hemmapremiär i morgon lördag mot Enköping blir det bortaderby på söndag kl 16.00 på menyn för siken. Matchen kommer spelas inför tomma läktare.