Tvåmålsskytten Willig hade bestämt sig

Han är ingen van målskytt, men när Bois besegrade serieledande Dalen så visade Adam Willig verkligen väg med två mål och riktigt bra spel över hela banan. Han centrade matchens klart bästa enhet där Lucas Jidenius och Philip Elgestål gick på kanterna, en kedja som knappt befann sig i egen zon på hela matchen. Nu berättar han om varför han bestämt sig för att skjuta redan innan, varför kedjan funkar så bra ihop och även varför Bois kommer att vinna derbyt mot Skövde på söndag.

Kan man skönja ett leende hos dig som går från ena örat till det andra idag?

– Ja det kan man verkligen säga, det är inte ofta man hänger dit två på egen hand och slår serieledaren på bortaplan, så idag är det glada miner, hehe!

Vad var dina intryck från matchen?

– Jag tycker vi spelade väldigt bra stundtals. Sedan är Dalen ett bra lag och dom spelar också bra och då är det svårare att komma upp i en bra nivå. Men vi var så pass starka att vi kunde slå dom, och ska jag vara ärlig så kändes det inte som dom hade spelövertag någon gång, vi styrde spelet hela matchen egentligen.

De hade väldigt svårt att skapa målchanser inte en när ni spelade boxplay kändes det oroligt…

– Ja jag håller med, och vi spelade bra i boxplay, backarna täckte upp deras yttrar på ett bra sätt, så vi spelade bra i den spelformen med.

Men matchens clou måste ändå sägas vara kedjan du centrade. Vilken bra match ni gör!

– Ja det får jag verkligen säga! Vi har spelat bra de sista matcherna men inte fått utdelning i form av mål. Men vi har vänt matchbilden och skaffat powerplay och bidragit på annat sätt. Men igår var vi med och avgjorde målmässigt också, det är extra roligt naturligtvis.

Du och Elgestål spelade mycket ihop i Hanhals förra säsongen, nu har ni fått in Jidenius också som verkar passa perfekt med er.

– Ja vi har samma tänk. Att flytta pucken snabbt till varandra hela tiden. Och dom är nog b

land de snabbaste i hela ettan så vi checkar och pressar så högt upp som möjligt och kan skapa från det men även ställa om snabbt och utnyttja farten. Vi har bra kemi!

Hur ser ansvarsfördelningen ut er emellan?

– Jag ska fördela ut pucken och styra från mitten av isen. Jidenius och Elgestål ska skrinna hårt på kanterna och vinna puck i anfallszon. Men vi kompletterar varandra bra och fyller i där det behövs. Det är ofta då det blir bra, när man kan samarbeta bra och hjälpa till där det behövs utan att vara så låst.

Ni håller hela tiden ett oerhört högt tempo när ni är inne, det känns som maxåkningar hela tiden. Hur orkar du?

– Det är bara tuta och köra tills man inte orkar och på slutet här så har det känts som man har mycket energi, man flyger fram och känner ingen trötthet. När man har självförtroende så orkar man spela mycket och i ett högt tempo utan att bli trött.

Du hade kunnat spela en period till igår?

– Ja det hade jag absolut.

Jag hörde på intervjun i periodpausen att du hade bestämt dig innan för att inte passa när du kom två mot en!

– Ja jag bestämde mig direkt efter matchen senast där jag nästan hade friläge där jag ändå skulle passa och passade bort chansen och även något mer läge som jag inte sköt på. Så jag hade bestämt mig för att fick jag något läge så skulle jag verkligen skjuta på egen hand. Jag kan nog bli mer självisk och denna gång gick pucken in, så det var kul.

Ja du passar hellre än skjuter annars?!

– Ja så är det, men jag kan inte säga att det var tråkigt att göra mål, så jag fick kanske mersmak, hahaha. Men det är inte min styrka, det är att hålla puck och fördela den. Men det var kul att göra två mål och i en så viktig match med. Man kände vi ville ge oss själva lite extra och då var det skönt att vara med och bidra också.

Ni har en väldigt fin form med sex raka segrar nu!

Ja verkligen! Vi hade en dipp ett tag, men vi har jobbat mycket på grunderna och tagit kliv i det spelet vi har. När man sedan märker att det klaffar bättre så kommer självförtroendet och spelet upp på en annan nivå. Man får svart på vitt att jobbar vi på det så blir det bättre.

Ni förlorade i första rundan i tre raka matcher mot de tre topplagen Borlänge, Dalen och Skövde. Nu har ni fått revansch mot Borlänge och Dalen, då är det bara Skövde kvar nu på söndag!

– Ja verkligen och det är den motståndare man känner att man VERKLIGEN vill ha revansch emot. Det ska bli roligt, speciellt när vi har så bra form. Vi ska förlänga vinstsviten och visa vilka som verkligen är bäst i Skaraborg.

Vad talar till er fördel tycker du?

Tempot vi spelar i nu och disciplinen i spelet utan puck. Sedan formen med, vi har sex raka segrar medan Skövde inte har gått så starkt på slutet, det talar till vår fördel

Vad måste ni se upp med?

– Dom har ett vasst powerplay och har även bra forechecking, så kommer vi ur deras förstapress och håller oss från utvisningsbåset så är matchen vår tror jag.

Och det blir mer mål från din klubba?

Det får vi hoppas, haha, Det ökar ju chanserna att vi vinner.

Hur många % bättre är ni nu jämfört med när ni mötte dom senast?

– Jag skulle nog säga att vi var lite mer osäkra då, vi visste inte var vi stod. Nu vet vi mer vad vi är för lag i år och hur vi ska spela för att vinna mot bra motstånd. Vi vet också vilka individer vi är i laget och vad vi går för. Men det är en svår fråga, någon exakt procent vet jag inte om jag kan säga, men många procent är det.

Till sist: En Skövdesupporter la upp en bild på twitter och hånade Boisbussen då det stod Skaraborgs stolthet på den. Har du någon kommentar att ge kring det?

– Det får vi se efter söndagens match vem som är stoltheten.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström