Ny HHC-seger i stark bortamatch

Hudik Hockey fick en drömstart i bortamatchen mot Forshaga när #18 Felix Carenfelt, lånet från Almtuna, satte 0-1 redan efter 4.20. Ett mål som direkt gav HHC den energi och självförtroende man behöver för att sedan kontrollera en bortamatch.

Nu blev det till slut 1-4 (0-2, 0-1, 1-1) i en match som gav tre nya sköna poäng att ta med sig hem till Hudik på 44-milaresan i natten genom vinter-Sverige.

– Det var en skön öppning och vi har pratat om att vi måste vara på tårna i början av matcherna. Och jag tycker att vi blir starkare hela tiden, tyckte en nöjd Magnus Nilsson.

HHC var helt enkelt ett nummer större än Forshaga och när sedan också 0-2 kom i den första perioden så var HHC sedan i förarsätet matchen igenom, även om spelet i den andra perioden inte fungerade fullt ut. Visserligen vann HHC även den perioden, men det blev inte samma tryck i spelet i den delen av matchen och en del felbeslut som ledde till onödiga utvisningar.

– Jag tycker ändå att vi gjorde det mesta rätt då också. Vi gjorde det vi hade kommit överens om och det var en klockren bortamatch, menade Magnus Nilsson.

– Vi låg rätt och höll dom borta från heta lägen och jag är stolt över det våra spelare gjorde, konstaterade HHC.-tränaren.

I den här delen av matchen var det # 25 Andreas Bosson som såg till att HHC kunde ta med sig 3-0-ledningen fram till andra pausen. Bosson räddade två frilägen och en straff, som HHC drog på sig i ett slarvigt powerplay. Spelet i numerärt överläge, som gav en fantastisk utdelning i matchen mot Hanviken, fungerade inte och det blev ingen utdelning i den spelformen den här gången. Nu var det istället spelet i boxplay som gjorde att Forshaga inte kunde få hål på Bosson förrän det var för sent att ta sig tillbaka i matchen. Fem gånger hamnade HHC i numerärt underläge men Forshaga tog sig nästan aldrig in i boxen för att skapa lägen och fick mest hålla till på utsidan.

– Och det är ju en spelform som också måste fungera, tyckte Magnus Nilsson.

Det var alltså främst i den första perioden som HHC hittade ett snabbt passningsspel och tog sig fram till en rad fina lägen. Efter Carenfelts tidiga mål kunde sedan #9 Marcus Sirén sätta 0-2 i en snabb spelvändning där #23 Adam Byström Johanssons passning satt direkt på bladet hos Marcus Sirén som sedan väntade ut målvaktens första rörelse innan han kallt placerade pucken i mål. HHC vann för övrigt första periodens skottstatistik med tydliga 16-7.

Andra perioden blev lite sönderryckt av utvisningar, men när #22 Linus Hedman fick utdelning för sin snabba skridskoåkning och gjorde 0-3 var HHC i ett bekvämt läge. Hedman är den spelare i HHC-truppen som under de senaste matcherna tagit det största steget framåt. Många initiativ, stark skridskoåkning och mycket energi har vi sett från den unge forwarden.

I den tredje perioden såg HHC mest till att hålla Forshaga borta från området framför Bosson. Forshaga gjorde tappra försök att ta sig tillbaka i matchen, men Adam Byström Johanssons 0-4 gav HHC ett säkert läge för den nya trepoängare. Att Forshaga till slut ändå kunde få hål på Bosson genom André Fredriksson kunde inte förändra den saken.

Matchfakta: 0-1 (4.20) Felix Carenfelt (Falk-Lindström), 0-2 (17.08) Marcus Sirén (Byström Johansson), 0-3 (24.44) Linus Hedman (ingen ass), 0-4 (51.38) Adam Byström Johansson (Lindström-Wiberg), 1-4 (57.41) André Fredriksson (Jemail).

Skribent: Lars-Gösta Larsson