Nära skjuter ingen hare

Bois gjorde en riktigt bra match borta mot Huddinge och var värda en seger. Men ibland så är inte ishockey logisk, och tyvärr var det till Bois nackdel denna gång. Huddinge vinner till slut matchen med 4-3 (0-0,2-1,2-2) efter att Bois gjort en riktigt stark upphämtning.

Den första perioden inleder Bois riktigt piggt och Jesper Lindén har ett bra läge tidigt sedan han brutit sig förbi sin försvarare och Tobias Aronsson avslutar ett tre mot ett-läge som med lite mer precision hade kunnat ge Bois ledningen. Men med 5-6 minuter spelade jobbar sig Huddinge in i matchen och spelet jämnar ut sig. Huddinge får i perioden chans att spela powerplay två gånger om och har bra fart i passningsspelet men Bois box lyckas stå emot. Joonas Alanne gjorde återigen en riktigt bra match och stöter sånär in en lös puck som trillat ner bakom Sebastian Andersson i Huddingekassen. Alanne blir dock fasthållen vilket gör att Bois får spela powerplay och man har några riktigt bra avslutslägen, men pucken hittar inte över linjen och perioden slutar mållös.

Bois andra period är riktigt, riktigt bra. Man parkerar långa stunder i Huddingezonen och har bud på ett ledningsmål flera gånger om innan Simon Eriksson till slut spräcker målnollan med 6,43 spelade. Bois fortsätter att pressa på och skapar mycket, därför är det en riktig kalldusch när Huddingebacken Simon Wassberg med en kvart av perioden spelad kommer ensam mot två Boisförsvarare och tar sig innanför blå och skjuter ett dragskott som letar sig förbi Sandberg i Boiskassen. Ett skott Tobias räddar 99 gånger av 100. Och inte nog med det, bara 31 sekunder senare så går Boisbackarna bort sig och ger Björn Jonasson ett friläge som han förvaltar med en dragning och en backhand mellan benen på Boismålvakten. Det var verkligen totalt ologiskt om man såg på matchbilden. Efter målet så jämnar Huddinge ut spelet något och 2-1 står sig perioden ut.

Bois måste jaga i den sista perioden, men man får inte riktigt samma övertag som i den andra perioden. Huddinge spelar minst sagt resolut och åker på flera utvisningar, men Bois powerplay såg segt och otimat ut. Då visar Huddinge istället hur powerplay ska spelas när de får chansen. Efter ett pass genom boxen så får Björn Jonasson skottläge och det hittar in till 3-1. Då ser läget riktigt svårt ut, och inte blir det lättare när också 4-1 kommer med 2.44 kvar att spela. Bois försöker dock trycka på och får chansen till spel 5 mot 3 efter att Huddinge tvingats freda målet med flera oschyssta tag. Då kommer reduceringen, Jesper Lindén stå framför kassen och får passet på bladet av Lögdal och Andersson är chanslös. Bois plockar då ut målvakten och spelar 6 mot 4, och comebackande Ludvig Collberg får då förtroende. Han tar tillvara på det på bästa sätt, för med 28 sekunder kvar letar sig hans handledare in till 4-3. Ingen dålig comeback av Collberg som inte spelat match på nästan fyra månader! Bois fortsätter naturligtvis utan målvakt, men Huddinge lyckas försvara sig och 4-3 står sig.

Det var verkligen synd om killarna denna afton, för de var det spelmässigt klart starkare laget. Men ibland är det stolpe ut och detta var en sådan afton. Som tur var får killarna chans till snabb revansch, för redan imorgon möter man Visby på bortaplan. Då hoppas vi att studsarna går Bois väg istället!

Många var bra i Bois idag, men förstakedjan med Joonas Alanne i spetsen skapade allra mest och även Jesper Lindén var het. Det var också roligt att se Ludvig Collberg som såg riktigt spelsugen ut.