Förlust mot Mörrum

Nybro Vikings förlorar söndagseftermiddagens hemmamatch i Liljas Arena mot Mörrum. Slutresultatet skrivs till 1-4.

I den första perioden blir det bra tempo och två lag som vill anfalla. Hemmalaget för spelet mestadels och skapar flest chanser i perioden. Nybro kommer från en tuff vecka med mycket matcher men känns ändå energirika och påkopplade. I slutet av perioden drabbas först Vikings av en utvisning och spelar ett stabilt boxplay under dryga minuten innan även Mörrum åker på en utvisning men perioden slutar mållös.

I mellanakten fortsätter matchen likt den första perioden. Nybro äger det största puckinnehavet men Mörrum är inte alls oävna när de kommer i

n i offensiv zon. Det skapas en del chanser åt båda håll men när Janne Väyrynen blir neddragen och tilldöms straffslag så tar han hand om den själv och kan snyggt sätta 1-0 till Nybro. Ledningsmålet är välförtjänt men matchen är fortsatt jämn och även Albin Andersson i Nybrokassen får göra några bra räddningar.

I den tredje perioden står bortalaget för en stark vändning samtidigt som hemmalaget har studsarna emot sig. Kvitteringen till 1-1 kommer tidigt i perioden via ett friläge. Några minuter senare får Mörrum fast pucken i Nybros zon vilket leder till en sekvens framför mål där en retur slås in till 1-2. Kort senare kommer även 1-3 genom en puck från blålinjen som seglar in. Även 1-4 kommer och Vikings får se sig besegrade.

Nybro Vikings spelar nästa match på tisdag den 9 mars när Karlskrona HK gästar Liljas Arena. Nedsläpp kl. 19.00.

Matchfakta

Nybro Vikings – Mörrums GoIS 1-4 (0–0, 1–0, 0–4)

Målen: 1-0 (27.00) PS Janne Väyrynen, 1-1 (43.05) Khalid Ibrahim, 1-2 (46.43) Marcus Paulsson (Ahlbin Hernod, Jesper Hultberg), 1-3 (48.45) Linus Björk (Marcus Paulsson, Adam Bäckstrand), 1-4 (51.19) Jesper Hultberg (Marcus Paulsson, Adam Bäckstrand)

Domare: Jim Bergqvist.

Skott: 42–22 (13–3, 11–9, 18-10).