Åter till moderklubben

20-årige forwarden Niclas Rosenberg har trots sin ålder hunnit med en del hockeyäventyr i sin karriär.

Han startade karriären i Kiruna och har därefter spelat juniorhockey både Örnsköldsvik och Modo för att sedan flytta till USA för high school-äventyr i Brewster Academy Bobcats i Wolfeboro, New Hampshire, där han även var lagkapten under sin andra säsong. Därefter blev det Sverige igen och spel i Hammarby under två säsonger. Men nu väljer han alltså att dra flyttlasset till hemstaden och Kiruna AIF.

Hemsidan tog ett snack med Niclas:

Välkommen tillbaka till Kiruna!
Tack så mycket!

Du väljer spel med AIF, Hur gick tankarna där?
Det kändes naturligt, när jag bestämde mig för att flytta hem så fanns det inget annat än att dra på sig den svartgula moderklubbs tröjan igen.

Du kommer senast från spel i Hammarby, men du har även spelat juniorhockey i Modo och även några säsonger utomlands?
Ja precis, det blev en kort säsong den som var med Hammarby. Man såg ganska snabbt att det bara skulle gå utförs på många sätt och såg ingen möjlighet att utvecklas där, då var det ingen mening att vara kvar, vilket många insåg. Ja det blev även spel i Modo vart jag spelade med bland annat Anton Fält. Sen i USA som var en upplevelse och omväxlande miljö både hockeymässigt och skolmässigt.

För de som inte känner dig, vem är Niclas som person och hockeyspelare?
Jag är en tävlingsmänniska. Ödmjuk, social och omtänksam person med mycket driv i det jag gör och strävar alltid att bli bättre, samt göra de som är runtomkring mig bättre. Jag gillar att umgås med vänner annars på fritiden. Som hockeyspelare är jag en allroundspelare som kan bidra över hela banan. 

Tack för du tog dig tid och kör hårt med sommarträningen så syns vi i ishallen till vintern!
Ja tack så mycket själv!

Läs mer om Niclas på Eliteprospects.