Poängstarke forwarden förlänger med AIF

Förra säsongen gjorde han comeback efter en säsongs uppehåll från hockeyn, frånvaron märktes inte alls och ”Ogge” levererade 43 poäng på 38 matcher trots AIFs tunga säsong.

Igår blev det klart att den skicklige forwarden Oskar Fredriksson kommer att spela för AIF ett år till.

Oskar behöver ingen närmare presentation, både fans och motståndare har nog stenkoll på honom efter hans framfart i både Hockeyettan och när han var med och spelade upp AIF från Division 2 efter föreningens nystart.

AIFs trupp består till stor del av Kirunafödda spelare i år, Oskar som är född 1993 och har AIF som moderklubb ökar på den siffran. Han har förutom sina juniorår i Skellefteå AIK spenderat sin hockeykarriär i Kiruna, nu fortsätter han på den banan med ett nytt ettårskontrakt i Kiruna AIF.

Hemsidan tog ett snack med Ogge:

Trevliga nyheter för al

la hockeyälskare, du väljer att förlänga ditt kontrakt med 1 år och förlängningen kom relativt tidigt denna säsong?
Precis, det ska bli kul att dra på sig de svartgula kläderna och spela för folkets lag minst en säsong till.

Förra säsongen blev inte direkt som någon önskade, är det ett revanschsuget gäng som kliver ut på isen till hösten?
Säsongen som var vill man helst bara glömma bort, det var en säsong som man aldrig mer vill uppleva. Därför känner jag mig extra taggad på kommande säsong, vi har en del saker att räta ut för att komma tillbaka på rätt spår igen.

Du har levererat mycket poäng på den här nivån i flera års tid, du lär väl ha haft en rad klubbar som haft ögonen på dig? Suget att testa vingarna söderut eller till och med utomlands har inte funnits?
Någon gång har jag väl absolut velat lite fram och tillbaka och tänkt prova på något äventyr på annan ort, men jag har nog varit lite för bekväm av mig för att ta det steget.

Ny spännande tränare från Finland kommer in i båset denna säsong?
Spännande med ny tränare och nya idéer!

Laget denna säsong är lite yngre än vi är vana vid, hur ser du på årets lagbygge?
Ungt och hungrigt! Lagbygget ser intressant ut, många unga duktiga blandat med några äldre. Rykten säger även att Herman Koivuniemi leker upp Emil Jakobssons personbästa i knäböj, vilket är roligt att höra!

Ska bli underbart att se #27 skrina ut på isen även denna säsong! Tack för du tog dig tid och ha en fin sommar!☀️
Tack själv, vi syns till hösten!

Läs mer om Oskar på Eliteprospects.