A-laget startade upp säsongen 21/22!

Idag startade Bois a-lag upp säsongen 21/22. Alla nyförvärv utom Joonas Alanne var på plats och de nya fick bekänna färg i både spänst, explosivitet och uthållighet/mjölksyra.

En numer bara halv Peter Isgren och huvudtränare Appelgren övervakar första övningen som innebar spänsthopp.
– Detta kommer nog killarna känna imorgon, trodde Appelgren, då det var maxhopp som gällde.

Efter det följde explosivitetsövningar i form av fyra olika stationer som genomfördes i smågrupper. Johan Frick beklagade sig över det hala gräset och ville inte vara med på bild. Man kunde bland annat notera att Simon Svensson såg oerhört deffad ut.

Sista övningen var maxlöp i 200 meter följt av lunk i 200 innan ny maxlöpning tog vid. Simon Eriksson dominerade stort första varven, men på slutet visade sig nyförvärvet Philip Norberg Aspnäs vara starkast, även Jesper Broeng visade framfötterna.

Här är de fem nyförvärven samlade på en bild. Från vänster kan man se Isak Olsson (#72), Jesper Broeng(#28), Albin Kedbrant (#19), Mikael Hansson(#11) och Philip Norberg Aspnäs(#10). Det är dessa nummer de kommer att spela i i vinter.

Isak Olsson var nöjd med att få komma till Bois.
– Skönt att komma närmare hemmet i Töreboda och att få spela i ett starkt lag, menade han.

Jesper Broeng tyckte det skulle bli skönt med ett klubbyte och menade att det alltid varit bra matcher mot Bois.

Mikael Hansson var nöjd med sin egen säsong (då han av många runt laget ansågs som lagets bästa spelare), men tyckte inte de (Borlänge) fick till det lagspel som krävdes.

Philip Norberg Aspnäs spelade center i Kalix som han kom ifrån.
– Men jag kan lika gärna spela ytter, tränaren får bestämma.

Albin Kedbrant menade att det alltid varit tuffa och fysiska matcher mellan hans gamla klubb Visby och Bois. Men han ville mena att det inte var bara Visby (Grisby kallat av östra ettans supportrar) som bidrog till deras rykte:
– Klubbarna vi möter vill möta upp på samma sätt så då blir det väldigt fysiskt.

 

Med på träningen var givetvis också Nils Rydholm, den egna junioren som nu lyfts upp i a-laget.

Av Krister Holm