Missarna blev Väsbys fall

Under två perioder gjorde Väsby en bra match hemma mot Strömsbro. Men trots ett rejält övertag i chansstatistiken så hade laget oerhört svårt att omsätta spelövertaget till mål. När Strömsbro sedan i den tredje perioden, när matchen stod och vägde, satte 2-3 så föll Väsby in i någon slags mental härdsmälta. Strömsbro hade därefter inga problem att hålla undan och satte av bara farten två mål till i matchen varav det sista i tom kasse.

Högt och lågt, så blev det även denna gång när Väsby föll hemma mot Strömsbro i en match som man inför den tredje perioden inte alls kunde tro skulle sluta såsom den gjorde.

Väsby gjorde en helt okej första akt och tog logiskt ledningen till 1-0 när notoriske målgöraren Carl Wassenius återigen visade sitt fina målsinne efter att Christian Holmblad satt upp honom fint.

Väsby hade gästerna under ganska bra kontroll men Strömsbro stack upp några gånger i farliga omställningar och sköt en hel del puckar mot mål när laget spelade i numerärt överläge.

I andra perioden höjde Väsby på trycket och Strömsbro fick då fasligt svårt att frejda sig. När gästerna fick spela i ett tidigt numerärt överläge så var det istället Väsby som hade två fina chanser när såväl Pontus Karlsson som Felix Dahlgren blev fria från halva planen var. Men längst bak i Strömsbros lag storspelade målvakten Adam Mattsson och han blev den stora förgrundsfiguren i perioden.

Väsby radade nämligen upp chanserna mot honom men han stod pall för allt utom för Adam Falks välriktade handledare som satte högt upp ovanför hans axlar.

Problemet för Väsbys del var att Strömsbro då redan gjort två mål. Joakim Axman fick ett skott på bakdelen vilket styrdes in till 1-1 och när laget strax därefter fick spela i numerärt överläge så stod Väsby för ett självmål när Viktor Ehns passning träffade Viktor Åströms skridsko och sedan in mellan benen på Isak Johansson.

Pucken gick helt enkelt gästernas väg ikväll och trots att känslorna borde varit goda i Väsbykropparna inför den sista perioden så var det där som laget föll ihop.

Strömsbro jämnade ut spelet men skapade inte speciellt mycket förrän de gjorde 3-2 i den sista periodens nionde minut. Det var då som backen Niklas Strid alldeles för enkelt drog två Väsbyspelare i samma dragning och sedan satte pucken i Isaks vänstra kryss.

Ett rakt igenom svagt agerande i egen zon av Väsby och det fick dessvärre katastrofala följder för Väsbys del. För därefter var man klart stressade och spelet låste sig helt.

Strömsbro behövde inte göra annat än att hålla ihop sitt eget lag i egen zon för Väsby spred därefter puckarna vint och snett, spelade helt enkelt med huvudet under armarna och bjöd gästerna på flera farliga omställningar.

Att det var från just en sådan omställning som laget mot slutet satte 2-4 var inte ologiskt i det skedet av matchen. Väsby var helt enkelt allt annat än ordnade i spelet och fick heller aldrig det sista greppet vilket ledde till att sista pucken ganska enkelt kunde spelas i en tom kasse.

Sammanfattningsvis så är det så klart en stor besvikelse att Väsby föll ihop som man gjorde när man hade matchen under stor kontroll under två perioders spel. Men missarna blev helt enkelt ödesdigra för istället för att kunna spela avslappnat och tryggt i en ledning i den sista perioden så blev det desto mer krampaktigt när matchen föll laget ur händerna.

Av det behöver Väsby lära sig att hålla nerverna i styr. Det är inte hela världen att släppa in ett mål. Håller man sig till grunderna och inte drabbas av den panik som Väsby gjorde i sista perioden, så går det att vända. Men i afton spred sig paniken snabbt och brett och då blev det liksom förgjort att vända tillbaka på steken mot ett Strömsbro som helt klart har flytet med sig för närvarande.

Victor Andersson var Väsbys bästa kreatör för dagen och satte ideligen upp sina lagkamrater till bra lägen. Men idag var det ingen som kunde omsätta någon av dessa och inte heller Victor hade rätt sikte i avsluten men bäst ute på isen av Väsbyspelarna tycker jag att han var. Tre grisar således till Victor!

Två grisar ges återigen till Rasmus Sörgardt som fortsätter att agera säkert och resolut över hela isen. Han är helt enkelt en naturlig ledare på isen som fler borde följa efter.

Sista grisen ges till Adam Falk som efter sex mållösa matcher nu verkligen hittat till målflytet med mål i två raka matcher. Han känns även piggare i benen och hittar allt oftare med bra passningar till sina medspelare så formkurvan går åt rätt håll.

Väsby får nu försöka hitta tillbaka till lugnet under veckan och ladda batterierna inför helgen då två viktiga matcher står på programmet. Först en resa till Gotland för match mot Visby-Roma på fredag och därefter väntar Hanviken hemma på söndag.