Nybro Vikings vann borta mot Mörrum.

Nybro Vikings vann onsdagskvällens bortamatch med 4-1 mot Mörrums GoIS IK efter mål av Alex Ek, Daniel Håkansson, Erik Lindström och Fredrik Strömgren.

Under kvällens match visade Vikings upp hög fart, ett bra powerplay och kontrollerade stora delar av matchen. Mörrum bjöds inte på många farliga chanser och Nybro var det starkare laget sett över 60 minuter.

Huvudtränare Mikael Tisells tankar om matchen:

*Hur ser du på kvällens match?

– Första perioden började lite trögt för vår egen del. Vi höll ihop bakåt, men det hände inte så mycket framåt. Vi kom igång ju längre perioden gick. Mörrum hade en del chanser, men inga som blev riktigt farliga, inga frilägen eller så. I andra perioden håller vi i taktpinnen hela perioden. Vi jobbar bra i boxplay och får göra två mål i powerplay. Det är bra att vi får träna på detta. Vi kontrollerar matchen, håller i pucken och spelar med bra fart. I tredje perioden tycker jag att vi fortsätter att hålla i taktpinnen och i 60 minuter var vi det starkare laget.

*Hur ser du på matchen i jämförelse med matcherna mot Vimmerby och Kallinge?

– Vårt tempo var lite högre idag än vad det var i matchen mot Kallinge. Vi höll bra fart.

*Hur ser du på lag- och spelarinsatserna ikväll?

– Jag tycker alla jobbar jäkligt hårt och det är härligt att se. Det är ett skönt driv i alla fyra backparen. Även våra forwards gör en bra insats.

*Vad tar ni med er till morgondagens match mot Tranås?

– Vi ska fundera lite grand, men vi fortsätter att träna på vårt spel. Det är fortfarande träningsmatcher och det vi behöver göra mer av är att bli tätare och bjuda på mindre. Vi ska fortsätta jobba på vårt powerplay och skaffa oss powerplay, som vi gjorde idag.

Matchfakta

Mörrums GoIS – Nybro Vikings IF 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)

Målen: 0-1 Alex Ek, 0-2 Daniel Håkansson, 0-3 Erik Lindström, 1-3 Adam Ingvarsson, 1-4 Fredrik Strömgren.

Skott: ?.

Publik:  ?.

Domare: Morgan Claesson.

Nästa träningsmatch för Nybro Vikings IF är redan imorgon, torsdag 22/8, då Tranås AIF gästar Liljas Arena, nedsläpp 19.00.