BHF segrade i premiären

Idag så stod äntligen seriepremiären av Hockeyettan Västra på dagsschemat efter en lång försäsong då BHF åkte till Köping för att försöka bärga en seger direkt i premiäromgången.

Och man skulle göra en riktigt stark första period som bäddade för segern.

Redan efter 3.19 höll sig Philip Norberg Aspnäs framme och gav BHF ledningen med 0-1.

Skotten haglade mot hemmalagets målvakt Jonas Eneroth som höll siffrorna nere. Men med dryga 12 minuter spelat när Köping precis klarat av ett numerärt underläge ordnade backen Kasper Lindqvist 0-2 till BHF efter förarbete från Rikky Hanspers som nyligen fick ett kontrakt med BHF efter att ha tränat med laget under försäsongen. Även Jacob Thor stod för en assist på målet.

I slutet av perioden hettade det till mellan BHFs Robin Höglund och hemmalagets Linus Gustavsson som båda fick vila resten av perioden som slutade 0-2 i underkant.

skott 7-21

I den andra perioden spelade hemmalaget upp sig, lyfte upp positionerna och kom inpå BHF på ett annat sätt. Men Victor Eriksson i BHFs kasse fick visa upp sig från sin bästa sida.

Efter 11.47 in i mittakten åkte BHFs Robin Höglund på ett matchstraff efter en tackling mot huvudet och Köping fick ett 5 minuter långt powerplay. Och trots att man försökte krypa närmare gjorde BHF ett riktigt bra boxplay och klarade av att hålla sin ledning. Och istället för reducering var det BHF som ökade på ledningen när man själva fick spela powerplay. Philip Norberg Aspnäs såg till att fixa sitt andra mål för kvällen fram till 0-3.

skott 13-6

Den tredje perioden kontrollerade BHF. Man gav inte hemmalaget några bra lägen att komma närmare utan höll hela tiden laget på utsidan och därför fick Eriksson det lugnt i kassen.

Men det skulle ändå skapas lite nerv matchens lirare Aspnäs Norberg satt utvisad och Marcus Viitanen spräckte Erikssons målnolla med sitt 1-3 mål.

Men närmare än så kom inte Köping och BHF kunde åka hem med 3 sköna poäng i premiären.