Borlänge höll nollan och ”Pajen” återigen tremålsskytt

Borlänge Hockey tog ikväll emot Kumla HC på hemmaplan och chansen att ta sin 4:e raka seger i inledningen av serien. Med bra försvarsspel och en effektiv Markus ”Pajen” Persson så vann BHF med 3-0 inför drygt 400 åskådare.

BHF tog omgående tag i taktpinnen och gästerna sjönk lågt ner för att satsa på omställningar. Det höll i drygt 7 minuter och sedan ordnade Markus ”Pajen” Persson 1-0 efter en tilltrasslad situation framför mål där Pajen till slut höll sig framme på returen. Nyförvärvet Matej Galbavy stod för ett assistpoäng i sin första match i BHF tröjan där han spelade med Pajen och Patrick ”Pata” Elfsberg.

Ett par minuter senare tog Pajen fart bakom kassen, trampade runt mot tekningscirkeln innan han avlossade en handledare som letade sig in bakom duktige Jonathan Frykholm i gästernas mål.

Spelet svängde lite fram och tillbaka men Alexander Johansson stod i vägen när gästerna attackerade.

Desto längre matchen led desto mer sjönk kvalitéen på matchen. Slarvigt spel och hafsigt spel emellanåt.

Borlänge kontrollerade matchen och den andra perioden slutade mållös.

I den tredje perioden orkade inte Kumla med någon forcering. Varje gång man hade kontringstillfälle så gick det alldeles för sakta för att ta sig in i zonen och 3-0 hängde i luften.

I öppen kasse fastställde sedan Pajen sitt hattrick för andra matchen i rad och Alexander Johansson fick hålla sin första nolla i BHF dressen.

skott totalt 38-26 (12-11, 13-7, 13-8)
utvisningar BHF 3×2 Kumla 2×2