HHC mållöst i straffavgörandet mot Wings.

Det krävdes inte bara en förlängning utan också nio (!) straffar för att skilja HHC och Arlanda Wings åt i det som tabellmässigt var en toppmatch, men som kanske inte riktigt levde upp till den förväntade nivån.

Fotograf: FlyWoodStudio

Efter 1-1 (1-0, 0-0, 0-1) vid full tid avslutades onsdagsmatchen i Glysishallen med ett svängigt övertidsspel där HHC fick inleda i numerärt underläge som klarades och sedan istället fick avsluta med spel 4 mot 3 utan att kunna avgöra matchen.

För andra gången den här säsongen fick HHC spela förlängning i hemmahallen – och för andra gången blev det en något snöplig avslutning där Wings till slut kunde ta hem extrapoängen när HHC inte lyckades göra mål på någon av sina fyra första straffar.

Wings är något av seriens överraskning så här långt och emellanåt visade laget både energi och vilja i den här matchen som förklarar tabellplaceringen och de 18 poäng som laget tagit hittills.

Ser man till hela matchen borde hemmalaget ha avgjort tidigare i matchen, men efter en riktigt bra första period där passningarna gick rätt och där hemmaspelarna hittade spelytorna gick spelkvaliteten ner avsevärt – framförallt i andra perioden då HHC ofta hamnade på hälarna och inte hittade rätt med sitt grundspel.

Det blev en förbättring i andra delen av sista perioden, men HHC hade ändå svårt att komma in framför mål och fick inte heller igenom skotten utifrån.

– Alla vill och alla försöker, men det blir en anspänning i laget när vi inte får utdelning. Vi vill för mycket och överarbetar spelet och ibland känns det som om vi anfaller fast vi inte har pucken. Men vi har ett lag som ska göra några mål i en sådan här match, tyckte Per Ljusteräng.

– Vi har bra konkurrens i laget och alla tränar bra, så det är bara att ta lärdom av det här och gå vidare, menade HHC-tränaren, som trots allt ännu inte har varit med om att lämna isen utan poäng med HHC som fortfarande toppar tabellen.

I HHC debuterade nyförvärvet #33 Emil Lindblom, som var riktigt nära ett tidigt mål, men som fick gå poänglös från sin första match med laget.

– Jag fick reda på idag att jag skulle spela och jag har ännu inte hunnit träna med laget. Jag kände mig lite rostig för jag har inte varit på is sedan i fredags, men får jag bara träna på lite med laget så hoppas jag att det ska bli bättre, förklarade den Njurunda-fostrade forwarden som närmast kommer från spel med Wien i den så kallade alpligan.

HHC gjorde sitt mål i power play efter 11.29 i den första perioden där ett långt tryck i Wings försvarszon avslutades med ett skott rakt upp i krysset från #18 Erik Flood (ass. Kinisjärvi och Byström-Johansson), men i resten av matchen blev det inte så mycket uträttat i numerära överlägen. Där finns det mycket att jobba på.

Däremot fortsätter HHC att spela riktigt starkt i box play där man nu höll tätt igen trots bland annat en halv minut i spel 3 mot 5 och inte heller vek ner sig i slutet av matchen när #4 Henric Nordin fick 2+2 i en utvisning som också räckte en bit in i förlängningen.

Wings kvitteringsmål kom direkt efter ett resultatlöst power play för HHC efter 4.54 i tredje perioden när Christian Blomqvist gjorde sitt åttonde mål för säsongen.

I övertidsspelet fanns det chanser åt båda hållen, men till slut fick straffarna avgöra fördelningen av extrapoängen – och då duger det förstås inte att missa fyra raka straffar. Åtminstone inte när motståndarna gör två mål (Johan Mohlin och Tim Friberg).

Skribent: Lars Gösta Larsson