BHF upp i serieledning efter seger hemma mot Teg

Dagen efter 5-2 segern mot Piteå så var det dags igen för hemmamatch när Borlänge Hockey under söndagen tog emot Umeålaget Tegs SK i Borlänge ishall.

Och BHF fick en drömöppning när Viktor Bemström pricksköt in 1-0 vid första stolpen efter bra skymning framför mål med 1.28 spelad.

Jubel igen ett par minuter senare när Markus Persson fick pucken av Patrick Elfsberg, rundade kassen och hittade luckan mellan benen på Arvid Stenmark i gästernas mål.

BHF hade bud på fler mål under den första akten men Stenmark revanschera sig efter de 2 insläppta målen och höll tätt resten av perioden. Teg hade inte mycket att säga till om mer än ett par halvchanser i slutskedet av perioden när man fick spela powerplay.

Ett par minuter in i perioden fick gästernas Valtteri Koltanen för andra gången i matchen besöka botbänken. Men han hann inte sitta kvar alla 2 minuterna då BHF ökade på sin ledning till 3-0. Även detta mål skulle komma från en back i hemmalaget nämligen Lucas Byhlin som tog sig fram och pricksköt in pucken i bortre krysset.

7 minuter in i perioden fick Markus Persson i hemmalaget utvisning och då tog även gästerna time-out. Ville snacka ihop sig lite och försöka få till en reducering men Alexander Johansson i hemmakassen stod pall när chanserna kom.

13 minuter in i perioden avlossade Marcus Björk ett skott som Tegs målvakt Arvid Stenmark trodde han hade men olyckligt tappade han pucken och Markus Persson petade in 4an för hemmalaget.

”Pajen” var inte klar där utan fastställde sitt hattrick drygt halvvägs in den tredje perioden då Elfsberg återigen hittade fram till Persson som skickade in 5-0.

Nu var det bara frågan om Alexander Johansson skulle få hålla säsongens 5e nolla eller inte. Så blev dock inte fallet. Teg närmade sig längs matchens gång ett mål och med 3.45 kvar att spela fick man så in en puck. Sebastian Manberg kunde från nära håll peta in returen från Johansson och skicka in slutresultatet 5-1.

skott totalt 34-29 (13-5, 11-11, 10-13)

utvisningar BHF 5×2 Teg 5×2

domare Ludwig Gran

publik 425

Segern innebär att BHF klättrar upp i serieledning efter 10/18 omgångar då Hudiksvall förlorade hemmamötet med Boden och gick därmed förbi med drygt halva serien spelad. Lagen kommer dessutom mötas i Hudiksvall på fredag men innan dess så tar Borlänge på onsdag emot Lindlöven i en härlig match hemma i Borlänge ishall med start 19:00.

2 nya matcher för BHF under helgen som var och 2 nya segrar i bagaget alltså. 10 mål på 2 matcher och bra försvarsspel.