BHF avgjorde mötet med Kumla redan i den första perioden

Efter det tunga tappet senast mot Malung då BHF bara fick med sig en poäng så vände man hem och på söndagen tog emot Kumla på hemmaplan. Ett revanschsuget BHF där Kumla verkligen skulle få sota för BHFs nederlag i derbyt.

BHF kom ut och visade vem som var störst och starkast direkt i mötet med Kumla. Den första perioden satte man tonen direkt och trots att backen Andre Dahlqvist satt i utvisningsbåset kunde han se sina lagkamrater fixa 1-0 ledningen. Robin Höglund grävde fram pucken till Patrick Elfsberg som hade med sig Ludvig Östman mellan sig själv och en back. Med en läcker framspelning kunde sedan Östman skicka in ledningsmålet bakom Jonatan Fornbrandt.

Dryga minuten senare kom Markus ”Pajen” Persson flygande in i anfallszonen, fick pucken serverad av Jim Jakobs och på målskyttemanér stänkte han dit 2-0 i krysset.

Bara 25 sekunder senare efter att BHF dubblat sin målskörd kom nästa mål då Patrick Elfsberg höll sig framme på en retur och gjorde sitt andra mål för säsongen och BHFs 3e för perioden. Time-out från gästerna.

Det väckte inte alls Kumla för innan perioden var över kunde först Kasper Lindqvist sätta sitt första för säsongen innan BHF återigen gjorde mål i boxplay i slutskedet av perioden, denna gång genom Olle Strandell som kopierade 1-0 målet.

5-0 alltså i inledningsperioden och matchen var avgjord.

Kumla kom ut som ett bättre lag i mittakten samtidigt som BHF inte gick på samma hårdkörning vilket gjorde att spelet jämnade ut sig. 2.34 in i perioden kunde Oliver Östergren spräcka Victor Erikssons målnolla.

Båda lagen hade sedan en varsin chans i numerärt överläge utan att lyckas etablera något rejält tryck. BHF hade ju dessutom redan gjort 2 mål i en man mindre på banan så Kumla säkrade upp bakåt för att inte släppa in fler i den spelformen. Victor Wänghult i gästernas lag såg pigg ut och serverade flertalet gånger sina medspelare utan att få hål på Eriksson något mer i perioden. Dock kom ett mål till från hemmalaget när Robin Höglund skickade in en puck bakom en skymd Fornbrandt.

Den sista perioden skulle gästerna få vinna målmässigt. Reducering till 6-2 genom Mikael Lindberg 7 minuter in i perioden.

Markus Persson och Patrick Elfsberg hade stått för varsitt mål i matchen. Nu i den tredje var det kedjekamraten Jacob Thors tur att näta när han satte 7-2 på passning från Persson och Lindqvist.

Innan matchen var till ända fixade Kumla matchens sista mål när Lukas Carlsson kunde överlista Eriksson och slutresultatet skrevs till 7-3.

skott totalt 35-17 (10-4, 12-8, 13-5)

utvisningar BHF 4×2 Kumla 5×2 1×10

domare Andreas Wikström

En riktig urladdning av BHF i den första perioden som nog hade Malungsmatchen i bakhuvudet och ville visa sig från en bättre sida vilket Kumla sedan fick bekänna när BHF fullständigt pulveriserade sitt motstånd i början av matchen. Att den sedan avtog efter den stora ledningen var inte konstigt men kul att Kumla inte gav upp utan stod upp och fightade matchen igenom.

BHF upp på 3e plats i tabellen när man nu på onsdag får ett tufft motstånd när man åker till Skaraborg för att möte Skövde IK på bortais. Ett Skövde som ligger 2a i tabellen 4 poäng före just BHF.