BHF blev nollade i Skövde

Efter urladdningen mot Kumla i söndags så hade nog många BHF fans förhoppningar om rejäl islossning även i dagens bortamatch mot serietvåan Skövde när man för första gången ställdes mot varandra denna säsong i Billingehov.

Och öppningen från BHF såg lovande ut när man såg ut att vara pigga och ställa om snabbt in i anfallszonen.

Desto längre perioden löd desto mer kom hemmalaget in i matchen. Inga rejäla målchanser såhär långt men när hemmalaget bröt en passning på blålinjen och Jesper Emanuelsson fick tag i pucken så kunde han hitta en lucka mellan benen på Alexander Johansson som inte hann få igen benskydden och 1-0 till Skövde.

BHF fick sedan avsluta perioden i powerplay utan att överlista Robin Wallin.

Precis som i inledningen av matchen så startade BHF återigen piggt i början av perioden och hade ett bra tryck mot hemmal

agets mål utan att riktigt skapa det där jätteläget.

Det kom dock när Markus Persson snurrade runt i anfallszonen och serverade Patrick Elfsberg vid bortre, men stolpen lurade ”Pata” på ett kvitteringsmål.

Istället var det hemmalaget som kunde öka på sin ledning i powerplay då BHF inte lyckades få ur pucken ur den egna zonen trots att man hade tid på sig. En passning ställde Alexander Johansson när den tog på en egen spelare och in bakom i nätmaskorna.

I den sista akten kom BHF inte alls upp i någon form av offensiv. Skövde stängde ner BHF totalt och skapade mer lägen att göra 3-0 än att BHF skulle komma närmare. Stabilt försvar och målvaktsspel gjorde att man nollade sina gäster och tog alla 3 poängen.

skott totalt 30-25 (12-9, 10-11, 8-5)

utvisningar Skövde 4×2 BHF 5×2

domare Filip Granrud

En match där 2 bra lag verkligen gav upp till kamp men där hemmalaget var det bättre laget sett över 60 minuter och stängde igen mitten på ett bra sätt.

BHF hade svårt att komma in på mål och skapa lägen där det blir som allra hetast.

BHF ligger efter 9 spelade omgångar på 4e plats i tabellen med 16 inspelade poäng.

Nu väntar 2 raka hemmamatcher för BHF. De sista innan serien vänder efter att ha spelats halvvägs. Först ut är Eskilstuna Linden på hemmaplan under söndagseftermiddagen.