BHF tillbaka på vinnarspåret när man spelade på hemmaplan igen

Efter 3 raka bortamatcher och 2 raka förluster var BHF ikväll tillbaka i hemmaborgen när man skulle ta sig an Grums. 3 tunga bortfall inför matchen i form av Persson, Höglund och Lind gjorde att BHF kom till spel med 3 femmor och då flera unga spelare fick mer speltid än tidigare.

Det var dock gästerna Grums som inledde matchen piggast och forecheckade BHF högt upp i banan och satte den press man behövde för att ha puck i anfallszonen. Inga rejäla målchanser lyckades man dock åstadkomma mot Victor Eriksson i BHFs kasse.

Det var istället hemmalaget som skulle ta ledningen när man fick matchens första powerplay. Andre Dahlqvist tog ett avslut som målvakten Elias Olofsson inte kunde hålla och på returen petade Oliver Erixon in 1-0. Strax innan målet hade BHF också fått ett mål korrekt bortdömt sedan Olofsson blivit påkörd framför mål.

BHF gjorde sedan 2-0 av Erixon igen som höll sig framme men tiden hade precis gått ut kunde man höra och målet dömdes såklart bort helt rätt.

Gästernas

Johan Mörnsjö som hittills under matchen sett pigg ut skulle se till att kvittera för Grums när han satte en retur bakom en chanslös Eriksson. Framspelningen kom från 17 årige! Joel Nyman som även han fick chansen med flera bortfall i Grums trupp.

Båda lagen hade sedan ett varsitt powerplay utan att lyckas. 1-1 inför slutakten såg det länge ut att bli men precis innan periodpaus skickade forwarden Dennis Finn Olsson iväg en puck som letade sig in bakom Olofsson och ett psykologiskt viktigt mål för BHF alldeles i slutskedet.

6.11 in i den tredje perioden hittade 18 årige Casper Östberg som inlett den 3e perioden på ett frejdigt sätt hittade med en läcker passning fram till backen Jim Jakobs som sköt direkt under benskyddet på Olofsson och 3-1 till BHF.

Knappt 2 minuter senare hade dock Grums krympt ledningen när Robin Johannessons handledare letade sig in bakom Eriksson.

Men Dennis Finn Olsson var på spelhumör ikväll och bara 2 minuter efter reduceringen kom 4-2 när han med en riktig snärt hittade första krysset.

Gästerna kunde sedan inte hota BHF och när man plockade ut Olofsson och satsade på 6 utespelare så gjorde Finn Olsson sitt 3e mål för kvällen i tom kasse fram till slutresultatet 5-2.

skott totalt 31-23 (10-6, 11-7, 10-10)

utvisningar BHF 2×2 Grums 3×2

domare Alexander Jidemo

BOR – GRU  (5-2) (swehockey.se)

En viktig seger för BHF som tillbaka på hemmaplan också är tillbaka på vinnarspåret. Segern betydde mycket för att nå topp 5 och man klättrade upp på 2a plats i tabellen med 6 omgångar kvar att spela har man 9 poängs försprång till säker mark att nå AllEttan.

Härnäst väntar ett klassikermöte när BHF spelar en tuff bortamatch mot Mariestad på söndag eftermiddag.