Markus Persson till Modo

Poängkungen Markus Persson lämnar Borlänge Hockey för Hockeyallsvenska Modo. Markus har under sina tre säsonger i klubben gjort 160 poäng på 96 matcher.

 

– Vi ska vara stolta som förening att vi har en bra verksamhet som har ögonen på sig, Personligen så är man stolt när killar från vår verksamhet får ta nästa kliv. Vi kan inte ha en verksamhet eller ett lag som är beroende bara på en person. Man behöver alltid ett lag som driver verksamheten framåt både på och utanför isen , säger  sportchef Mattias Bergdahl. 

 

För Markus Persson är spel i Hockeyallsvenskan inget nytt. Markus gjorde allsvensk debut i redan 2007 i Leksands tröja och sedan dess har han gjort mer än 200 framträdanden i Allsvenskan.

 

– Jag och Markus har haft många dialoger kring att han ska avsluta säsongen i Modo och att vi nu är helt överens känns jättebra. Markus är både som människa och hockeyspelare en person med ett stort driv och han har tillfört väldigt mycket till oss under åren han varit här. Markus brinner jättemycket för Borlänge Hockey och det värmer i mitt hjärta. I alla diskussion jag och Markus haft så har han alltid fallit tillbaka till att han tror stenhårt på Borlänges resa och hans mål är att komma tillbaka till oss. Vi vill att våra spelare ska kunna utvecklas och vi kommer aldrig sitta och hålla en spelare som vill prova en ny utmaning avslutar Bergdahl.

 

– Roligt och spännande. Jag har haft en otroligt bra dialog med Bergdahl. Och min ambition är att jag kommer att spela i Borlänge och att vi ska ta klivet upp i allsvenskan tillsammans .Va rädd om er håll i håll ut håll avstånd. Vi ses, säger Markus Persson.

 

Stort lycka till önskar vi Markus på hans nya resa! Vi vill även passa på att rikta ett tack till Fredrik Glader, sportchef Modo Hockey, för alla bra samtal och där vi har börjat bygga en bror mellan klubbarna.