BHF föll mot Boden

Efter en välbehövlig seger för Borlänge Hockey under lördagen när man besegrade Kalix så var det dags för tuffast möjliga motstånd dagen efter när man skulle ta emot överlägsna serieledarna Boden. Lagen möttes för 1 vecka sedan och då vann Boden sin hemmamatch med 4-2.

Borlänge fick precis den drömstart man önskade. Precis som dagen innan skulle Emil Lind öppna målskyttet redan i det första bytet när han fri framför mål fick en passning och distinkt satte 1-0 redan efter 48 sekunder.

Men gästerna reste sig direkt och efter 2.43 kunde man kvittera genom Antti Kauppila som från nästan ingen vinkel alls fick se pucken gå in via första stolpen.

BHF spelade sedan jämnt med Boden och vaskade fram en hel del chanser mot duktige Kevin Lindskoug i Bodenmålet som kom ut och såg stabil ut.

I slutskedet av perioden spelade Boden powerplay och BHF såg ut att klara av det med bravur. Men med bara 18 sekunder kvar kunde Sebastian Harila styra in 2-1 bakom en chanslös Alexander Johansson.

Den andra perioden var spelmässigt jämn med litet övertag till gästerna som gjorde att BHF hade det svårt att komma in framför mål.

Perioden såg ut att sluta mållös men gästerna skulle återigen göra ett sent mål. Boden tog ett skott som Alexander Johansson inte kunde håll och på returen stötte Fabian Nilsson in viktiga 1-3 med dryga minuten kvar att spela.

I den sista perioden kontrollerade gästerna tillställningen och när Albin Thyni Johansson satte 1-4 ur dålig vinkel redan efter 2.38 så kändes matchen avgjord.

Boden behövde inte gå för det utan höll BHF hela tiden på utsidan och BHF fick aldrig någon kontakt.

Matchen slutade 1-4 och man drygar därmed ut serieledningen till 9 poäng.

BHF halkade ner under strecket då Kalix vann sin bortamatch mot Forshaga.

skott totalt: 25-28 (11-9, 7-7, 7-12)

utvisningar BHF 2×2 Boden 2×2

domare Fredrik Stenerfelt

2 hemmamatcher i helgen slutade med 1 seger och 1 förlust. 8 omgångar återstår att spela för BHF i en haltande tabell. Så skulle man få med sig någon seger så kan man klättra då tabellen är jämn.

Se den här: ATG Allettan Norra | stats.swehockey.se

Nu väntar en vecka med träning innan man till helgen åker norrut för möte med Piteå och Teg.