BHF vann enkelt mot Hanviken

Efter 4 raka förluster kom BHF till kvällens match med viktiga poäng på spel när man skulle ta sig an jumbon Hanviken på hemmaplan. En vinst var ett måste om man skall fortsätta ha chansen att nå play-off när det återstod 6 omgångar av AllEttan Norra.

BHF öppnade relativt piggt i kvällens match och såg revanschsugna ut efter helgens båda förluster.

10.39 in i perioden kom matchens första mål. Oliver Erixon kom på högerkanten, tryckte sig in framför sin försvarare, rundade målvakten och lade in 1-0.

Dryga minuten senare fick BHF spela powerplay och då tog det bara 6 sekunder kunde Emil Lind dubbla BHFs ledning.

Hanviken saknade inte chanser utan Victor Eriksson fick komma ut ett par gånger oh göra sig stor.

De första 4-5 minuterna av den andra perioden var mest underhållande då det svängde fram och tillbaka, frilägen till båda lagen och chans varje gång utan att lagen lyckades göra mål.

8.49 in i perioden fick Hanviken chansen i numerärt överläge. Men istället för en reduceringspuck kunde Jacob Thor i spel 4 mot 5 kontra och friställa Patrick Elfsberg som pricksköt in 3-0 invid ena stolpen.

BHF fick i slutskedet av perioden spela 5 mot 3. Då klev Emil Lind fram igen och satte sitt andra för kvällen när han dunkade in pucken i bortre krysset.

Säker ledning för BHF inför slutakten och man avgjorde definitivt matchen när Patrick Elfsberg satte 5-0 efter 5.32.

BHF såg länge ut att hålla nollan och Victor Eriksson stod för flera fina räddningar. Men i spel 4 mot 4 så friställdes Oliver Tärnström och med 1.03 kvar att spela skickade han in reduceringen till 5-1.

I matchens sista sekund kunde sen Viktor Bemström fastställa slutresultatet till 6-1.

skott totalt  33-31 (12-11, 11-8, 10-12)

utvisningar BHF 5×2 Hanviken 6×2 1×20

domare Thomas Mccarthy

BOR – HANV  (6-1) (swehockey.se)

En oerhört viktig seger för BHF som i och med segern klev förbi Enköping i tabellen med 5 omgångar kvar att spela. Kanske inte var bara segern viktig utan spelet så bättre ut med mer finess och fart.

Nu väntar nästan bara enbart ödesmatcher de sista 5 omgångarna där man bl.a. skall möta just Enköping. Men härnäst väntar Forshaga på bortaplan under lördagen. Forshaga som ligger 5 poäng före BHF med 1 match mer spelad.