Degerstedt tremålsskytt när BHF tog andra raka

FOR – BOR  (4-7) (swehockey.se)

Den tuffa veckan fortsatte för BHF ikväll när man tog sig an Forshaga på bortais. Efter första segern senast mot Lindlöven så var det ett taggat BHF som till Värmland som mål att ta första bortasegern denna säsong.

Matchen började dock tungt när Forshaga redan efter 47 sekunder kunde ta ledningen via Jakob Grimsby.

Drygt 4 minuter in i matchen kunde backen Olle Strandell kvittera för BHF med sitt första för säsongen. Bara 36 sekunder senare så var det dags för nästa back i BHF nämligen Emil Rangedal att göra sitt första mål i BHF tröjan när han satte 1-2.

Forshaga fick sedan 2 gånger om chansen i powerplay utan att överlista Oliver Norgren i BHFs kasse.

BHF fick inleda mittakten i powerplay sedan hemmalaget drog på sig en sen utvisning i inledningsperioden. Då kunde Marcus Karlberg med ett välriktat skott sätta dit 1-3 redan efter 1.05.

Hemmalaget ordnade dock kontakt i matchen igen när man med 4.03 spelat satte dit reduceringen.

Efter 12.5o så kom också kvitteringsmålet när Emil Smedberg petade in pucken bakom Norgren.

BHF skulle dock få sista ordet i perioden när Arvid Degerstedt som fortsätter att göra mål både satte BHF i förarsätet igen med både 3-4 och 3-5 innan mittakten var över.

BHF kontrollerade sedan den 3e perioden på ett bra sätt och när hemmalaget plockade ut målvakten så kunde Emil Lind i öppen kasse hänga dit 3-6. Forshaga fick dit en reduceringspuck till 4-6 och plockade återigen ut målvakten men då fixade Arvid Degerstedt sitt hattrick när han ordnade slutresultatet 4-7.

skott totalt 31-33

utvisningar Forshaga 2×2 BHF 2×2

domare Fabian Sandberg

Efter 3 raka förluster i inledningen av serien har nu BHF  2 raka segrar och klättrar därmed i tabellen. Nu skall veckan avslutas med tuffast möjliga utmaning när seriefavoriten Mariestad gästar Borlänge ishall på söndag eftermiddag med nedsläpp kl 16:00.