BHF tog 4e raka efter storseger i Eskilstuna

ESK – BOR  (3-7) (swehockey.se)

BHF fortsätter att ånga på i serien efter den tuffa starten. Ikväll kom 4e raka segern när Linden besegrades på bortais.

Det var ett piggt BHF som kom till spel i kvällens match och var redan i den första spelminuten nära att göra 0-1. Men målet skulle vänta på sig fram till den 14e spelminuten när unge 18 årige egna produkten Emil Danerhag från blålinjen gjorde sitt första mål i seniortröjan när han fixade ledningsmålet åt BHF.

Borlänge var det bättre laget i den första perioden men fick nöja sig med ett måls ledning.

Hemmalaget hade hoppats komma ut starkt i den andra men fick snabbt en kalldusch när Marcus Karlberg gavs öppet mål från en passning av Martin Janolhs och ökade på BHFs ledning till 0-2 redan efter 1.17.

Sen var det

Linden som hade en 5 minuters period där man spelade bra och skapade lägen mot Oliver Norgren som höll tätt. Tränare Stefan Gustafsson var inte nöjd med lagets spel och tog en time-out.

Hemmalaget skulle dock få till en reducering efter 13.36.

Glädjen blev dock kortvarig då Adam Helldén skickade in en puck framför mål som nyförvärvet för säsongen Hugo Wirell kunde stöta in sitt första mål i BHF tröjan och 1-3 till gästerna.

BHFs lagkapten Patrick Elfsberg tilldelades i slutet av perioden ett straffslag som han tog hand om själv. Dock fick han inte puckhanteringen att stämma och chansen försvann.

BHF avgjorde sedan matchen i den tredje akten.

Arvid Degerstedt fortsätter med sin målproduktion och kunde tidigt öka på ledningen till 1-4. Därefter var det Jacob Thors tur att sätta säsongens första mål när han i boxplay satte dit femman. Visserligen reducerade Linden till 2-5 men Olle Strandell satte först 2-6 och några minuter senare kom Martin Janolhs fri i boxplay och var prickfri fram till 2-7.

Hemmalaget fick in en sista reducering i powerplay av förre BHF spelaren Linus Ageborg men BHF tog hand om segern.

skott totalt 33-33

utvisningar Linden 2×2 BHF 6×2

domare Simon Hillborg

BHF klättrade upp på 4e plats i tabellen efter 4e raka segern och formen är fortsatt god. 2 mål i boxplay och nya målskyttar i kvällens match.

Härnäst väntar ytterligare en bortamatch för BHF som på lördag möter Köping.