Förlust hemma mot Visby

Den första förlusten på full tid inkasserades ikväll när Visby vann med 4-1. Martin Naenfeldt blev ende målskytt för hemmalaget.

Bortalaget tog kommandot i den första perioden. Knappa fem minuter in tog man ledningen med 0-1 på ett friläge genom Eric Winbergh och man ökade också på till 0-2 efter 11.27. Ett kvitteringsmål skulle dock komma från hemmalaget när man fick spela numerärt överläge genom Martin Naenfeldt, med snyggt förarbete av Gabriel Deutsch. Men glädjen blev kortvarig då gästerna kunde öka på sin ledning til 1-3 när man fick spela fem mot tre.

Inga mål kom i mittenakten och det skulle dröja långt in i den tredje perioden innan nästa kom. Hemmalaget försökte febrilt att få in reduceringspuck men om inte Filip Lindblad stod i vägen i Visbykassen så sköt man utanför ett i stolpen. I slutet av tredje fick hemmalaget chansen i fem mot tre och man tog även ut målvakten i jakten på en reducering. Istället var det Visby som satte spiken i kistan till 1-4 som därmed blev slutresultatet.

Strömsbro IF – Visby/Roma HK 1-4 (1-3, 0-0, 0-1)
Skott: 25-35 (12-11, 5-13, 8-11)
Utv: 16-16 (4-4, 4-4, 8-8)

0-1 (04:41) Eric Winbergh
0-2 (11:27) Fredrik Sandberg (Carl Ericson, Lukas Carlsson)
1-2 (15:26) Martin Naenfeldt (Gabriel Deutsch) PP1
1-3 (18:23) Miro Lehtimäki (Erik Palm, Anton Johansson) PP2
1-4 (59:27) Miro Lehtimäki (Ville Heikkinen, Anton Johansson) ENG