BHF krossade Köping på bortais

KÖP – BOR  (2-8) (swehockey.se)

Med 4 raka segrar i ryggen åkte Borlänge Hockey under lördagen till Västmanland för att ta sig an seriejumbon Köping.

Och där fick man en drömöppning. Redan efter 14 sekunder kunde BHF ta ledningen när Hugo Wirell höll sig framme på Andre Dahlqvist skott och petade in returen.

Dryga 5 minuter in i perioden kunde backen Marcus Björk hitta nätet bakom Oscar Svensson  är han dubblade BHFs ledning. Assist på målet från unge Dennis Hedlund som fick göra sitt första poäng på seniornivå.

36 sekunder så kunde Adam Helldén göra sitt första i BHF tröjan och 0-3 redan efter 6.22.

Hemmalaget tog då time-out och bytte också målvakt. Det hjälpte dock inte då BHF totaldominerade matchbilden. Efter 10.59 satte Martin Janolhs 0-4 i powerplay och innan perioden var över hade även Jacob Thor skrivit in sig i målprotokollet fram till 0-5.

Hemmalaget fick en bättre öppning på mittakten och gjorde 1-5 1.14 in. Sen var det återigen BHF för hela slanten. Casper Östberg satte sitt första mål för säsongen när han gjorde 1-6 efter 3.36. Sen var det nästa unga spelare i BHF att presentera sig i målkolumnen då Viktor Johansson gjorde sitt första a-lagsmål när han ökade på till 1-7. 1-8 hann också komma innan perioden var till ända när Patrik Elfsberg fick pucken fri framför målet och satte sitt andra för säsongen.

I den tredje perioden tilläts hemmalaget spela mer anfallshockey och fick in ett reduceringsmål. BHF spelade bara av händelsen och vann komfortabelt med 2-8.

skott totalt 18-45

utvisningar Köping 4×2 BHF 2×2

domare Alexander Jidemo

En rejäl överkörning från BHFs sida då man satte hemmalaget på plats direkt. 8 olika målskyttar med flera unga spelare med framtoning i matchen. BHF klättrar efter segern upp på en 3 plats i en omgång där resten av lagen spelar i morgon söndag.

För BHF väntar härnäst sista matchen i första halvan när man på onsdag tar emot Kumla på hemmais.