BHF klara för AllEttan efter storseger

BOR – ESK  (8-1) (swehockey.se)

Så var saken klar. Borlänge Hockey kommer att sluta topp 5 i grundserien efter storsegern ikväll hemma mot Linden.

BHF presenterade i dagarna ett nyförvärv på backsidan i form av Säterkillen Adam Bäckehag som närmast kom från Karlskrona. Och backen skulle få en succéstart i BHF dressen. Redan i sitt andra byte fick han en passning från Marcus Andersson och dundrade in ledningsmålet efter 3.42. Snacka om perfekt start i sin nya klubb.

Marcus ”Mackan” Andersson som gjorde comeback i BHF i segermatchen mot Mariestad (inlånad 2 matcher från Hedemora) gjorde mål även ikväll när man fixade 2-0 efter 10.26 när han stod rätt placerad framför målet.

I mittakten fick Linden matchens första powerplay efter dryga 6 minuter och den chansen tog man vara på. Thom Flodqvist transporterade pucken in i anfallszonen och till slut hamnade pucken hos Adam Lidström som distinkt satte 2-1 i n

ärmsta krysset.

När sedan hemmalaget minuten senare fick sitt första numerära överläge så small det åt andra hållet. Martin Janolhs satte snyggt dit 3-1 med ett välriktad skott. Bara 2 minuter senare ordnade William Danielsen 4-1 på ett friläge där han i en dragning tappade pucken som retfullt gled in under Albin Mörcks benskydd. När sedan backen Viktor Bemström pangsköt in 5-1 i bortre krysset valde gästerna att byta målvakt och in kom Anders Olsson. Dock fick Olsson en tung start när första skottet mot mål också gick i mål. Denna gång var det återigen dags för nyförvärvet Adam Bäckehag att skriva in sig i målprotokollet med sitt andra för kvällen i sin debut.

Innan perioden var över hann BHF även med att göra 7-1 när Emil Danerhag skickade iväg ett höstlöv som letade sig in i nätmaskorna.

Matchen såklart över och i den tredje perioden stormade BHF på framåt och Olsson fick lite upprättelse med många fina ingripande.

Enda gången han fick kapitulera var när ytterligare en back i form av Emil Rangedal blev målskytt och fastställde slutresultatet till 8-1.

skott totalt 49-26

utvisningar BHF 2×2 Linden 4×2

domare Hampus Springare

Storseger med många backmål och dominant spel. Visserligen hade Linden sina chanser, framförallt i den första perioden men därefter var det BHF för hela slanten och man hade många långa anfall med flera möjligheter att göra mål. Nu väntar spel i AllEttan som startar i början på december. Första målet avklarat för klubben.

BHF har 2 matcher kvar där sista hemmamatchen spelas nu på söndag när Köping gästar Borlänge ishall innan man avslutar grundserien borta mot Kumla nästa onsdag.