BHF tappade ledningen mot Sura

SUR – BOR  (4-3) (swehockey.se)

Efter 2 raka segrar mot Forshaga kom BHF med ett gott självförtroende ner till Surahallen för att försöka bärga ytterligare en seger.

Men det var hemmalaget som fick den bästa starten när man gjorde 1-0 i powerplay med 4.14 spelat.

Halvvägs in i perioden tog BHF över spelet och kvitteringen kom rättvist när Marcus Karlberg skickade in kvitteringen till 1-1 som stod sig perioden ut.

I inledningen av den andra perioden hade BHF vänt på matchen när Martin Janolhs hittade nätet bakom David Otter.  Sedan klarade BHF av ett 3 mot 5 läge och när BHF sedan fick chansen att spela powerplay kunde Karlberg hitta målet för andra gången denna kväll och BHF satt i förarsätet med 1-3.

Men detta var en svängig match och innan perioden var över hann hemmalaget med att först reducera till 2-3 och med bara 20 sekunder kvar också kvittera.

Surahammar tog ledningen efter powerplay drygt 7 minuter in i perioden. BHF försökte att komma ikapp målmässigt men den sista edgen fanns inte där och man fick se sig besegrade med 4-3.

skott totalt 32-31

utvisningar Sura 2×2 BHF 5×2

domare Jesper Karlsson

En riktigt tung förlust för BHF som vid ställningen 1-3 borde att spelat lite annorlundare. Nu försökte man hårt gå fram istället för att spela enklare vilket gjorde att Sura kunde komma ikapp.

Surahammar klättrar upp på 2a plats i tabellen medan BHF ligger 6a.

I helgen väntar dubbelmöte på hemmaplan mot Kalix då man möter dem både på lördag och söndag.

Övriga matcher och tabell hittar ni här: AllEttan Norra | stats.swehockey.se