Nybro kvitterade mot BHF i en tight tillställning. Idag spelas avgörande matchen

NYB – BOR  (3-2) (swehockey.se)

Drygt 2000 personer hade besökt Liljas Arena i Nybro för lördagens drabbning mellan Nybro och Borlänge Hockey i match 2 bäst av 3 i semifinalspelet mot kvalserien till hockeyallsvenskan.

Efter BHFs 3-2 seger på hemmaplan hade också BHF matchboll inför matchen.

Med publiken i ryggen startade hemmalaget bäst och Oliver Norgren fick tidigt börja jobba i kassen. Och redan efter 3.33 kom matchens första mål när BHF försvaret var alldeles för passiva när Adam Persson på egen hand tog sig igenom och satte dit 1-0.

BHF lyfte spelet allt längre perioden led och trots hemmalagets spelövertag så var BHF inte ofarliga i sina omställningar och närmast var Emil Lind som missade ett halvdant friläge.

Precis innan periodpaus kom ett psykologiskt viktigt mål då Nybro dubblade sin målskörd till 2-0. Målet påminde om det första då BHFs försvar var alldeles för passivt.

BHF fick sedan en fin start på mittakten då William Danielsen hittade fram med en fin passning till Viktor Bemström vid bortre stolpen som från nära håll stötte in reduceringen.

Resten av perioden var hemmalaget klart bättre och körde på och hade flera långa anfall. Oliver Norgren fick slita i målet och gjorde det med bravur.

Bland annat såg Norgren till att rädda ännu en straff från Nybro (tog även en i första matchen) men strax därpå kom ändå 3-1 när Viktor Bolin skickade iväg ett skott från blålinjen som bytte riktning och in i mål. BHF replikerade omgående när Alexander Pettersson minuten senare satte dit 3-2.

Den tredje perioden var spelmässigt jämn och BHF fick ett bra läge att kvittera när man fick sin enda chans i numerärt överläge drygt 8 minuter in i perioden men fick inte alls till powerplayspelet.

BHF gjorde ett sista tappert försök att kvittera då man plockade Norgren men kunde inte överlista hemmalagets målvakt Robin Johansson ytterligare en gång och Nybro höll undan till seger 3-2.

skott totalt 31-24

utvisningar Nybro 1×2 BHF 2×2

domare Robin Werner

3-2 till BHF i match 1. 3-2 till Nybro i match 2. 2 riktigt jämna matcher betyder 1-1 i matchserien som idag klockan 15:00 skall spela den helt avgörande matchen om vilket lag som tar klivet till den Hockeyallsvenska kvalserien. Matchen spelas även den i Liljas Arena.

I övrigt kan vi konstatera att Östersund besegrade Kalix med 5-3 och är klara för kvalserien. Likaså är Väsby som besegrade Vimmerby med 2-0 i matchen. Däremot så kvitterade Boden sin matchserie mot HC Dalen. Samma sak gäller Hudiksvall som vann med 2-0 mot Surahammar samt Kalmar som vann sin måstematch mot Halmstad med 6-2.

Så 4 matchserier skall avgöras idag och ni följer dem som vanligt via hockeyettan.se eller resultatet via denna länk: Slutspel ATG Hockeyettan | stats.swehockey.se