Storseger inför storpublik hemma i Bahcohallen

Sittplatsläktaren var fylld till bredden när sponsorerna bjöd på fri entré. Foto: Håkan Hagman

Det blev en trevlig lördagskväll för Enköping när man tämligen enkelt besegrade Vännäs med 6-1 inför storpublik hemma i Bahcohallen.

Sponsorerna bjöd på entrén till lördagens match mellan Enköping och Vännäs. Den normalt svårflörtade enköpingspubliken nappade på erbjudandet och knappt en enda stol var ledig på hela sittplatsläktaren.

Totalt räknade man in 512 åskådare, vilket med Enköpingsmått mätt är en bra siffra och den klart bästa för säsongen.

Ett ESK som annars haft förbryllande svårt på hemmais under säsongen kunde nu göra processen tämligen kort med gästande tabelljumbon Vännäs. Förutom de förstas fem minuterna, där gästerna var närmast ett ledningsmål, så kontrollerade ESK matchen på ett imponernade bra sätt.

Publiken har nog inget att klaga på.

Hemmalaget bjöd på ett rejält målkalas och även om siffrorna stanande på 6-1 (efter en sen reducering av Vännäs) så fanns det flera bud på ett sjunde hemmamål också, inte minst när August Sandell brände en straff.

Sandell gick dock inte mållös från matchen. Han satte själv 4-0-målet i början av andra perioden. Dessförinnan hade Daniel Anderson, Johannes Hellsten och Tobias Smids haft varsin fullträff fram till 3-0 och innan andra perioden var över hade Wilmer Lindblad satt 5-0 i ett powerplay.

Daniel Andersson blev förövrigt tvåmålsskytt för andra matchen i rad då han satte hemmalagets 6-0 med dryga tio minuter kvar.

En viktig seger på flera sätt. Att man fick till det på hemmaplan är viktigt, att man fick till det med den stora publiken på plats var också viktigt.

Men viktigast av allt var de tre poängen som skickar laget upp till femteplatsen, bara två poäng från slutspelsplatsen.

Att storpubliken ger råg i ryggen är inget att diskutera. Förhoppningen är att många nu hittar tillbaka till söndagens match mot Kalix.

Den matchen är nu jätteviktig för ESK eftersom Kalix, med två matcher färre spelade, är ett av de lag man jagar för en slutspelsplats.

Notera att matchen mellan ESK och Kalix startar redan kl 15.

ESK – Vännäs HC 6-1 (2-0, 3-0, 1-1)

Skott:  22-22 (7-9, 8-5, 7-8)

ESK:s målskyttar: Daniel Andersson 2, Johannes Hellsten, Tobias Smids, August Sandell, Wilmer Lindblad

Blomsterlandets pris:  Daniel Andersson (ESK) och Filiph Åström (Vännäs)

Publik:  512 st

Tobias Smids noterades för ett mål och en assist i segern mot Vännäs. Foto: Håkan Hagman