Straffseger mot Hanviken

Bild: Kent Lundqvist/lokalsport.nu

ESK Hockey fick med sig en seger efter straffar borta mot Hanvikens SK i premiären av ATG Hockeyettan.

Det kom att bli en tight premiär borta mot HSK där ESK tappade ledning 1-0 efter den första perioden till underläge 1-3 efter två spelade perioder. Ett bra snack i periodvilan förändrade matchbilden och ESK kunde vända till ledning med 4-3, men innan perioden var slut forcerade HSK in kvitteringen till 4-4 i spel sex mot fyra. Matchen fi

ck avgöras på straffar och där var ESK starkast och kunde i den 8:e omgången avgöra genom Zebastian Bodini Schmitt.

– Vi kom ut starkt i den tredje perioden och kommer rättvist tillbaka och vänder på matchen. Vi borde nog ha sett till att hålla vår ledning under ordinarie matchtid, men nu blev det som det blev och vi får ändå vara nöjda med att vi vinner och får med oss bonuspoängen här i premiären på bortais, konstaterar ESK-tränaren.

Hanviken SK – Enköpings SK 4-5 (0-1,3-0,1-3,0-0,0-1)
Skott: 38-45 (8-15,11-11,14-13,5-5,0-1)

Målen;
Period 1: 0-1 (15:19) John Petersson.
Period 2: 1-1 (20:21) Charlie Ahlborg, 2-1 (25:47) Edvin Hammarlund, 3-1 (35:15) Joel Ahlin.
Period 3: 3-2 (41:52) Glenn Guttelvik, 3-3 (54:24) William Kaijser, 3-4 (55:37) Marcus Collin, 4-4 (58:45) William Garpenlöv.