Hemmapremiär mot Väsby

ESK Hockey spelar ikväll hemmapremiär i ATG Hockeyettan mot det tippade topplaget Väsby IK.

Det blir det tredje mötet mellan ESK och gästande Väsby på kort tid. Senaste mötet var förra veckan (tisdag) då ESK förde och hade matchen, men tappade trots det och föll efter straffar med 2-3.

Inför kvällens möte så har ESK lånat in 18-åriga och välväxte (192 cm utan skridskor) Alexander Starck från Allsvenska Almtuna IS. Alexander är ingalunda någon doldis för ESK då han spelat i klubben som ungdomsspelare innan han lämnade för spel i Bålsta HC:s superlag födda 01/02 säsongen 16/17 och sedan vidare för spel i Almtuna där han varit sedan 17/18.

Till kvällens match hemma mot VIK så tar kapten Dennis Näslund plats som back och Starck in på Dennis forwardsplats.

Vi kan förvänta oss en riktigt tight och tuff holmgång med två lag som vill bygga och komma med fart i spelet. VIK får absolut gälla som favorit och är ett jagat byte ikväll.

Nyckel till seger för båda lagen är att hålla sig undan utvisningsbåset och inte tappa trissan i mittzon.

Sagt om motståndet:
Har inlett säsongen med att precis som ESK vinna på straffar mot Visby hemma. Är ett lag som skall höra till toppen och har ett spel som bygger på snabba omställningar med mycket fart genom mittzon. Spelare att hålla rätt på är bland annat lagets offensiva motor – Elliott Lorraine.

Senaste mötet:
ESK vs VIK 2-3 (0-0,1-1,1-1,0-1)

Ändringar i laget:
Har fått in en spelare på lån från Almtuna Alexander Starck (läs ovan) annars samma trupp som senast.

Matchfakta:

ESK-Hockey vs Väsby IK 19:00 i Bahcohallen.

Text & Bild: Lokalsport.nu