Ghostbusters!

Bois hade ett riktigt spöke att betvinga när man idag begav sig av till Köping. Fyra raka förluster på lika många försök sedan Köping kom upp i ettan var facit för Bois del. Men när klockan klämtade så gjorde den det för Köpingspöket, för Bois hade kört iväg spöket långt, långt bort då man vann med hela 1-7!

Bois fick en flygande start. Redan efter 11 sekunder fick man sin första powerplaychans, och efter ytterligare 14 så dundrade Eddie Davidsson in 0-1 med ett mäktigt direktskott rakt upp i plockhandskrysset från några meter innanför blå. Bois satte upp tempot direkt och hade några fina anfall men då kommer en kalldusch mitt i perioden. En Boisback checkas fast bakom kassen och pucken spelas in framför densamma där Jesper Söder kan skjuta in kvitteringen med ett skott högt upp på Sandbergs plockhandssida. Sandbergs första insläppta mål i seriespel denna säsong. Efter det har Köping sin bästa period i matchen, de skapade inte så mycket men höll spelet väl upp. Men så får Bois chansen till sitt andra powerplay och denna gång går det bara 10 sekunder innan Bois återtar ledningen till 1-2. Efter det tar Bois över spelet igen och det är fullt logiskt när också 1-3 kommer. Johan Frick skjuter från blå, Douglas Lögdahl tar hand om returen och serverar Filip Thörnqvist vidöppet mål.  Kaptenen gör givetvis inget misstag och Bois går till pausvila med tvåmålsledning.

Bois inleder också den andra perioden i bra tempo och Köping drar efter fem minuters spel på sig sin tredje utvisning. Och Bois powerplay imponerade denna afton för det blev också ett tredje mål. Eddie Davidsson bryter ett försök att rensa ut pucken, Ludvig Karlsson snappar upp pucken och passar fram till Lukas Jidenius som direktskjuter in pucken chanslöst för Jonas Eneroth. Bois fortsätter att sätta Köping under stor press och Köping har svårt att få till något ordnat anfallsspel. Bois har istället sina chanser men det dröjer till minut 12 i andra perioden innan 1-5 kommer. Tobias Aronsson får pucken efter tekning och drar iväg en handledare som hittar in i krysset tack vare att Douglas Lögdahl åker framför och skymmer Köpingmålvakten. Då får Eneroth nog och lämnar över målvaktssysslan till Elias Olofsson. Bois åker efter det på sin tredje tvåa (de första två städade Bois av smärtfritt), och man reder inte bara ut den, precis efter så får Lukas Jidenius pucken som kommer i en två mot etta med en snabbskrinnande Johan Frick som får passen av Lukas och sprätter upp pucken i Olofssons klubbhandskryss. Ett klassavslut! Bois vinner perioden med 0-3 och leder med 1-6 inför tredje.

En tredje där Bois alla vet att matchen är avgjord och det blir lite mer avslaget. Bois får ytterligare ett powerplay men för första gången i matchen blir det resultatlöst.  Det kom dock ett 1-7 mål när Douglas Lögdahl får ett skottläge från kanten, räddar men returen stöter Filip Thörnqvist in. I slutet av perioden får Bois spela boxplay men man försvarar sig åter igen utmärkt och matchen slutar med en rejäl Boisseger. Spöket är bortjagat!

Många var bra idag, men Filip Thörnqvist gjorde inte bara två mål utan bidrog också med sitt karakteristiska slit och har bra kräm i benen igen. Eddie Davidsson är en riktig fältherre både i powerplay och i spelet med lika manskap, och bröderna Engqvists boxplayspel är utomordentligt. Även Tobias Björklund och Johan Frick på backsidan ska lyftas fram.

Nu väntar en förväntad toppkonkurrent i nästa omgång. Nyköping har dock gått oväntat svagt inledningsvis och lär vara fulla av revanschlust när de kommer till Mariestad på onsdag.