Christian Nordenberg tar över som huvudtränare i Enköping.

ESK Hockey har valt att förändra i ledarstaben. Johan Jonsson lämnar sin post som huvudtränare efter två och en halv säsong i A-laget. Ny huvudtränare blir Christian Nordenberg som även blir kvar som sportchef.

ESK Hockeys ordförande Fredrik Laurin menar att de uteblivna resultaten och nuvarande position som nästjumbo i vårserien som ligger till grund för förändringen.

– Dessvärre har vi hamnat i en situation där vi behöver förändra vissa delar och därav sker denna förändring. ESK Hockeys styrelse tycker att det behöver göras en förändring medan det finns tid för de nya ansvariga att hinna vända på resultaten.

– Vi vill samtidigt tacka Johan för sin tid i ESK hockey som vi som helhet tycker har varit bra. Johan har betytt enormt mycket för oss med sin erfarenhet för laget under sin tid i klubben.

In kommer nu alltså sportchefen Christian ”Crille” Nordenberg som ska leda laget i ett delat ansvar tillsammans med assisterande tränaren Tobbe Holm-Karlberg.

-Först och främst handlar allt om att vi måste skapa en tro och ett engagemang kring det vi ska jobba med. Det spelar ingen roll vad vi har för idéer om inte alla stämplar in och vill utveckla det vi gör. För att vi ska nå dit måste vi förtydliga för att få alla att ta sin roll med stolthet oavsett speltid. I lagsport är alla beroende av varandra, säger Crille.

– Nu är det klyschigt att säga ”en dag i taget” men det är vad det handlar om för oss just nu. Vi är där vi är och får äta elefanten en tugga i taget – match för match, period för period och byte för byte. Vilka förändringar som sker i spelet vill jag inte redogöra för här och nu utan det får växa fram. Det avgörande är allas vilja att vinna och att vi är beredda att betala priset för varandra för att nå dit, avslutar Crille.

– Nu önskar vi Chrille och Tobbe samt hela truppen lycka till i fortsättningen av serien som redan imorgon fortsätter i bortamötet mot Hanviken. På söndag ses vi sedan i Bahcohallen för att heja fram ESK mot Strömsbro, avslutar Fredrik Laurin.

Frågor kring detta besvaras i styrelsen av Alexander Edstein 070-9432116