Förlust trots drömstart – tappade tremålsledning

ESK Hockey såg ut som stenklara vinnare med 6,03 spelat av den andra perioden borta mot IF Vallentuna BK, men 88 olyckliga sekunder vände på matchen.

ESK fick en smakstart på bortamötet med Vallentuna. Med knappa 10 minuter spelat så hade ESK skjutit ut förstekeepern i hemmalaget – Alexander Jirhage med att göra 0-3. In kom istället Daniel Rosengren och det gav Vallentuna effekt för 40 sekunder senare var det reducerat till 1-3.

I mellanaktens inledning så hade ESK fortsatt kommandot och när poängmaskinen Daniel Andersson gör 1-4 med dryga sex minuter spelat så var känslan att matchen vara mer eller mindre över. Det skulle dock visa sig att hemmalaget långt ifrån givit upp kampen. På 47 sekunder så gör Vallentuna 2-4 & 3-4 och det var match igen.

– Vi började bra men halvvägs in i andra perioden tappar vi kommandot och bjuder in Vallentuna i matchen, berättar ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

Inledningen av den tredje och sista perioden går till hemmalaget som vänder på steken.

– I tredje perioden gör de också två mål tidigt och vi hamnar i underläge.

Vallentunas vändning tog 41 sekunder och sedan var det jakt på kvittering för ESK. Det var gott om tid då ledningsmålet av Oskar Söderberg kom med 3,55 spelat av perioden. Tiden rann dock ifrån ESK som inte fick med sig något från Vallentuna.

– I slutet går vi för en kvittering men då drar vi på oss en utvisning och jakten kommer av sig. Känns surt att tappa en 4-1 ledning, men vi får använda frustrationen från detta och ta revansch på söndag när vi möts igen, avslutar Fagerlund.

IF Vallentuna BK – ESK Hockey 5-4 (1-3,2-1,2-0)
Skott: 23-34 (5-10,7-13,11-11)

Period 1: 0-1 (03:10) Adam Lidström, 0-2 (06:31) Wilmer Lindblad, 0-3 (09:33) Robin Nilsson, 1-3 (10:13) Oskar Söderberg.
Period 2: 1-4 (26:03) Daniel Andersson, 2-4 (33:29) Viktor Trojmar, 3-4 (34:16) Alex Ek.
Period 3: 4-4 (43:14) Alex Ek, 5-4 (43:55) Oskar Söderberg.
PIM: 16 (8:8:0) – 10 (2:4:4)

Text & bild: Lokalsport.nu