Säsongen är över – bara ett mål från en plats i Play-in

Enköping har spelat färdig för säsongen. Ineffektiviteten återigen ESK i den avgörande matchen borta mot Borlänge HF i slutomgången av ATG Allettan Norra. Bara ett mål till hade dock förlängt säsongen.

Spelmässigt gör ESK nästan allt rätt både med och utan puck, men precis som tidigare under Allettan så är det för svagt gällande målskyttet.

– Jag tycker att vi gör en bra match och förtjänar att vinna, suckar ESK-tränaren Patrik Fagerlund efter slutsignalen.

Det var dock små marginaler för ESK att säsongen skulle leva vidare. När Ludde Wallin snyggt sätter 1-1-kvitteringen i krysset med drygt 14 minuter kvar att spela av tredje perioden är man bara ett enda mål från att förlänga säsongen med en playin-plats eftersom det krävdes seger i ordinarie tid. Sista tio äger man också helt och hållet och skapar flera bra chanser till ett ledningsmål.

– Vi har 1-1 i slutet och vi plockar ut målvakten och spelar 6-5 sista minuterna. Målen uteblir och matchen går till OT. Där avgör Borlänge och tar extrapoängen.

Man kan konstatera att detta var ett misslyckande för ESK som med denna trupp borde och skulle vara i slutspel, men det blev inte så?

– Säsongen har varit blandad kompott. Höstserien är bra och stabil där vi till slut kommer tvåa. Därmed nådde vi föreningens målsättning med säsongen när vi tar oss till Allettan. Allettan har varit upp och ner. Vi har haft riktigt bra prestationer blandat med en del mindre bra prestationer. Det är svårt att göra en djupare analys så här tätt inpå sista matchen, men vi ska sätta oss ner i veckan som kommer och göra en djupare analys, avslutar Fagerlund.


Borlänge HF – ESK Hockey 2-1 (0-0,1-0,0-1,1-0)

Skott: 33-40 (12-6,8-17,9-16,4-1)

Period 1: X
Period 2: 1-0 (31:43) Adam Helldén.
Period 3: 1-1 (45:30) Ludvig Wallin.
Period 4: 2-1 (63:53) Patrik Elfberg

PIM: 12 (12:0:0:0) – (4:0:0:0)

Text & bild: Lokalsport.nu