Decimerat Enköping tar sig an första bortamatchen

En vecka efter hemmapremiären är det nu dags för Enköping att spela första bortamatchen. Drygt en och en halv timme bort väntar Lindlövens IF i sin hemmahall Lindehov i Lindesberg.

Enköping tog en komfortabel seger i förra veckans första match för säsongen då Eskilstuna Linden besegrades med hela 5-0. Nu väntar ännu ett lag från den västra divisionen av ATG Hockeyettan.

För Lindlöven är det säsongens fjärde match. Tidigare har man en seger och en förlust mot två lag från den Östra divisionen, alltså lag som väntar i Enköpings serie.  Förlusten kom borta mot Vallentuna, 4-3,  medan man revanscherade sig hemma mot Strömsbro där segersiffrorna skrevs till klara 4-1.

Nu senast spelade man ett lokalderby mot division 2-laget Guldsmedshytte SK och där vann man komfortabelt med 7-1.

Offensiva spelare som ESK bör se upp med är fjolårets poängkung i Lindlöven, Maksims Semjonovs, och norrlandsbördige Anton Toolanen som bland annat har 24 stycken SHL-matcher med Luleå på meritlistan.

ESK kommer till match med en hel del spelare på sjukdomslistan och det blir sannolikt någon eller några juniorer med i kvällens trupp.

— Kul att några juniorer får chansen! Vi hoppas på att vi tar vid där vi slutade sist – hårt jobb över hela planen och samma fina energi, säger ESK-tränaren Christofer Eriksson i en intervju med Lokalsport.nu.

 

LINDLÖVENS IF
Placering ifjol: 2:a i Hockeyettan Västra Vår
Poängkung (ifjol): Maksims Semjonovs (43 poäng)
Tidigare ESK-spelare i årets lag: Ingen

Truppjämförelse: Lindlövens IF – ESK Hockey
SHL-erfarenhet (matcher): 34 – 6
Hockeyallsvenskan (matcher): 198 – 446
Egen förening (matcher): 751 – 1292

Matchinfo
Arena: Lindehov, Lindesberg
Matchstart: Onsdag 8/9 kl 19:00
Biljetter: Inget förköp, endast på plats
TV-sändning: Sänds via Hockeyettan Play >>
ATG:s odds: Ej spelbart