Enköping vägde lätt mot Mariestad

Bild: Jonas Alanne har gjort 1-0 till Mariestad. Foto: Håkan Hagman

Enköping fick som väntat en tuff träningsmatch mot Mariestad på onsdagskvällen. Gästerna vägde klart tyngre och tog en relativt säker 3-0-seger med sig hem till Skaraborg.

Publiken i Bahcohallen fick visserligen se ett hårt kämpande ESK men också ett hemmalag som genomgående under matchen hade stora problem att etablera något tryck i anfallszonen. Det mesta av spelet var fördelat till den egna försvarszonen och de gånger man besökte den offensiva zonen mötte man ett otroligt diciplinerat och kompakt hemmaförsvar.

Att ta sig in i ”slottet” hos Mariestad var svårt bara i sig och de fåtal gånger man trots allt lyckades så var försvaret imponerande täta i ”boxen”.  Enköpingsspelarna fick helt enkelt ingen tid på sig till avslut.

Hagman storspelade i ESK-kassen

Mariestad hade tvärtom återkommande långa stunder i anfallszonen och etablerade allt som oftast ett rejält tryck mot ESK-försvaret. Hemmalaget hade dock en storspelande målvakt i form av Pontus Hagman, som räddade laget flera gånger om med flera storstilade räddningar.

Matchbilden till trots var det dock ESK som hade första pucken i nätmaskorna en bit in i andra perioden. Backen Adam Rachidi var påpassligt framme och slog in en retur men målet dömdes helt riktigt bort för att målburen var ur sitt läge.

Jonas Alanne klev in i huvudrollen

Istället var det Mariestads stjärnvärvning Joonas Alanne som trädde in i huvudrollen på allvar. Finländaren, med över 200 matcher från finska högstaligan i bagaget, började med att snyggt styra in 0-1 efter ett ännu snyggare förarbete av Oliver Kandergård.

Halvvägs in i matchen fick finländaren även slå en straff men den gången var det målvakten Pontus Hagman som vann duellen med en snygg räddning.

Albin Kedbrant stod för 0-2 dryga minuten innan andra pausvilan och inte långt därefter, nämligen direkt efter nedsläpp i tredje, kom 0-3 där Joonas Alanne återigen var målskytt.

Resten av perioden spottade Enköping visserligen upp sig en aning och var vid några tillfällen nära att göra mål på gästernas målvakt Isac Olsson men nollan förblev intakt.

Matchens tre stjärnor

Vi noterar förövrigt att Oliver Kandergård hade assist på alla tre målen och han var tillsammans med Joonas Alanne och hemmamålvakten Hagman (med 35 räddningar varav ett friläge och en straff) matchens tre stjärnor.

För Enköping är det nu bara att ladda om för redan om två dagar, på fredag, är det ny hemmamatch mot Lindlöven.

ESK – Mariestad 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)
Skott: 18-38
Målen: 0-1 Joonas Alanne, 0-2 Albin Kedbrant, 0-3 Joonas Alanne