ESK checkade aldrig in i Arlanda

Enköpings fina spel i seriepremiären senast var som bortblåst när man på onsdagskvällen förlorade Upplandsderbyt borta mot Wings Arlanda med 3-2.

Spelet man visade upp nu var en tillbakagång till det tveksamma spel man visade upp på försäsongsmatcherna och att man ens hade nos på poäng mot slutet kan man tacka sin målvakt Pontus Hagman för.

Ni kan historian. Efter en krokig försäsong fick Enköping det mesta att stämma i seriepremiären hemma i söndags och kunde då vinna mot Visby/Roma.

På onsdagskvällen kunde man dock inte följa upp den insatsen utan förlorade Upplandsderbyt mot Wings med 3-2 efter ett rejält magplask.

Wings tog kommandot direkt efter nedsläpp i den första perioden och dominerade matchbilden totalt. Enköping satt kvar i terminalen och väntade på sin avgång, men var helt enkelt inte alls incheckade.

Wingsanfallen var många, finurliga och framförallt långa. Det rann iväg minuter i varje anfall, där Wings envist bet sig fast i anfallszonen och stundtals spelade ut gästerna.

Enköpingsmålvakten Pontus Hagman, som var matchens lirare senast, fick på nytt kliva fram och gjorde återigen en storstilad insats. Tack vare en rad fina parader från hans sida lyckades Enköping på något konstigt vis hålla endast 1-0 till Wings efter första perioden, ett mål som Wings satte i ett av sina powerplay.

Den tillresta Enköpingspubliken hade sedan inte långt till skämskudden i den andra perioden. Förhoppningarna om att få se ett bättre ESK i andra perioden kom rejält på sned. Istället fick Wings dominera matchbilden ännu mer och anfallen var nu ännu längre och chanserna kom ännu tätare

Men Pontus Hagman fortsatte att storspela och tack vare honom tappade Enköping trots allt inte matchen helt. Ett mål föll dock även i andra perioden och det var 2-0 på tavlan inför tredje.

I den tredje perioden började Enköping plötsligt spela igen. En tidig reducering redan efter 53 sekunder, där Jesper Bärgård styr in ett inlägg från Niklas Rigelius i spel fem mot fyra, ger dessutom en behövlig energiinjektion till ESK.

Nu började man spela på allvar! Plötsligt är det Wings som mest står och tittar på och ESK som håller i taktpinnen och det ger också resultat. Junioren Rasmus Hahnebeck gör sitt allra första mål i seniorsammanhang och kvitterar till 2-2 drygt halvvägs in i perioden.

Så långt knappast rättvist, men trots allt 2-2 på tavlan.

Men rättvisan kom antagligen till sin rätt direkt på tekningen som följde på kvitteringsmålet. Det tog nämligen bara sju sekunder innan Emil Gabrielsson direkt på tekningen i mittzonen (!) var helt frispelad med Pontus Hagman och satte den till 3-2.

Jakten på en ny kvittering kom aldrig att bli särskilt het då man, precis som tidigare i matchen, tog på sig några onödiga utvisningar. Ändå hade man faktiskt bud på kvittering ett par gånger om i slutminuterna, men något mer mål blev det inte.

Wings vann rättvist med 3-2.

Wings HC – ESK 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)
Skott: 39-25 (16-5, 11-8, 12-12)

Första perioden: 1-0 Adam Karlsson-Harrysson

Andra perioden: 2-0 Sebastian Båvensjö

Tredje perioden: 2-1 Jesper Bärgård (Niklas Rigelius, Ludde Wallin), 2-2 Rasmus Hahnebeck (Johan Eek, Tobias Smids), 3-2 Emil Gabrielsson

Målvakt: Pontus Hagman 92,31%