ESK ställs mot formstarkt Strömsbro på hemmais

Tabelltrean Strömsbro IF är kvällens motståndare för Enköping hemma i Bahcohallen. Ett lag som hittills tagit poäng i samtliga fyra matcher trots att om mött några av favoriterna och som i förhandssnacket tippades hamna i streckstriden kring Allettan tillsammans med ESK.

Fredagskvällens motståndare hemma i Bahcohallen blir sannolikt en tuff uppgift att ta sig an för Enköping. Strömsbro har hittills tagit poäng i samtliga matcher och bland dem både Hudiksvall (enligt många de största seriefavoriterna), Huddinge och Hanviken.

Medan Strömsbro intagit en fin tredjeplats i tabellen så har Enköping istället blandat och gett i sina prestationer hittills och hittas på en mer blygsam åttondeplats.

Senaste matchen i förrgår mot Vallentuna är ett bra exempel. Där spelar man fantastiskt bra hockey i 20 minuter, halvdant i 20 minuter och rent ut krampaktigt i 20.

I Strömsbro spelar förre ESK-spelaren Victor Ehn, en rejäl poängspruta som hittills är lagets andra bästa poängmakare. I poängtoppen återfinns rutinerade ex-Djurgårdaren Stefan Söder.

Viktigt för ESK är att man nu fått igång linan med Ludde Wallin, Daniel Andersson och Niklas Rigelius. Trion var, i olika konstellationer, inblandade i alla fyra målen senast mot Vallentuna,

Inför säsongen hade de allra flesta experter både Strömsbro och Enköping som tänkbara lag att kriga om den femte och sista platsen till Allettan. Ännu är det bara femte omgången av serien och Strömsbro är blott tre poäng före ESK.

Matchen är såklart speciell för ESK-tränaren Christofer Eriksson eftersom Strömsbro är hans moderklubb.

– Ja, det kommer vara en speciell känsla. En förening var vuxit upp i och haft stora roller, berättar ESK-tränaren till Lokalsport.nu

I helgen har internationella ishockeyförbundet utlyst ”World Girl Ice Hockey Weekend” med uppmaning att alla hockeyklubbar i hela världen ska hålla aktiviteter för att uppmärksamma tjejhockey på alla nivåer.

ESK har ett späckat program för lördagen men inleder med att bjuda tjejer i alla åldrar på fri entré till matchen mot Strömsbro.


MATCHEN:
Arena: Bahcohallen Enköping
Tid: Fredag 15/10 kl 19:00
TV: Sänds via Hockeyettan Play >>
Biljetter: Köps i entrén eller via förköp >>
ATG:s odds: 1: 2,11 , X: 4,40 , 2: 2,45

STATISTIKEN: ESK vs STRÖMSBRO IF:
Tabellen: 8:a vs 3:a
Powerplay: 9:a (11%) vs 2:a (31%)
Boxplay: 5:a (82%) vs 2:a (93,33%)
Poäng fyra senaste matcherna: 3 – 0 – 0 – 2 vs 3 – 2 – 2 – 1
Poängkung: Niklas Rigelius 4 p vs Stefan Söder 6 p
Målvakt: Pontus Hagman 93,9% vs John Morelius 93,8%

TRUPPERNA: ESK – SIF 2 – 3
Spelarnas erfarenhet (matcher)
KHL: 0 – 20
SHL: 6 – 94
Allsvenskan: 450 – 282
Egen förening: 1352 – 840
Senaste mötet (2020-12-11): 1 – 5