Enköping rådde inte på Strömsbro

Enköping tappade viktig mark i striden om allettanplatserna efter att ha förlorat mot Strömsbro med 4-1 hemma i Bahcohallen på fredagskvällen. Det var en jämn och tuff match som tippade över till gästernas fördel i sista perioden.

Se matchens highlights här >>

Hemmalaget kom ut starkt i den första perioden och kontrollerade spelet på ett så bra dätt att Strömsbro inte kunde komma till några farliga lägen alls.

Man skulle också gå till första periodvilan med en 1-0-ledning, En delikat passning från Jesper Cederberg friställde Maximilian Popovic, som valde att skjuta ett välplacerat skott över Strömsbromålvakten Adam Matssons högra axel.

Enköping sänkte garden i andra

I den andra perioden hade Enköping inte samma kontroll på sina motståndare, som nu tog åt sig mer av spelet och nu kom till betydligt mer heta avslut.

Det var mycket kamp på isen och närkamperna blev allt mer griniga.<

/p>

Genomgående hade Enköping förtvivlat svårt att förvalta sina lägen. Skotten satt ofta bekvämt i magplattan på gästernas målvakt och flera halvchanser rann ofta ut i sanden istället för att bli heta.

Här är något ESK verkligen behöver förbättra framöver.

Strömsbro går till pausvila i ledning

Strömsbro kvitterar till 1-1 i början av andra i en snabb omställning som ger ett 2 mot 1 läge.

Med bara några minuter kvar tar man dessutom ledningen i ett powerplay där man spelar bort hela ESK-boxen och rakar in den i öppet mål.

När man kommer ut i den tredje perioden försöker ESK skruva upp tempot men man möter nu ett tajt Strömsbroförsvar ganska högt upp i banan.

Med blott sju minuter kvar kan Strömsbro mer eller mindre punktera matchen efter slarv i ESK-försvaret, som ger ett nytt 2 mot 1 läge och ännu ett mål.

Resultatlös timeout

ESK försöker med nåde timeout och att plocka ut sin målvakt Pontus Hagman för spel sex mot fem, men inget resulterar framåt. Istället kan förre ESK-spelare Viktor Ehn fastställa 4-1.

Efter förlusten ökade såklart avståndet upp till de åtråvärda Allettanplatserna.

Fem omgångar är avverkade och även om det är tidigt in i serien ska man komma ihåg att det är färre omgångar i serien numera och nuvarande poängsnitt på bara en poäng per match kommer definitivt inte att räcka hela vägen.

Till matchens lirare utsågs Robin Nilsson i hemmalaget och Martin Naenfeldt i bortalaget och de båda belönades med blommor från Blomsterlandet.

Nästa match redan på söndag då man beger sig till Kungens Kurva i södra Stockholm för match mot Segeltorp.

ESK – Strömsbro 1 – 4 (1-0, 0-2, 0-2)
Skott: 28-27 (7-9, 14-12, 7-6)