Enköping inkasserade säsongen elfte förlust

Enköping inkasserade säsongens elfte förlust i hemmamötet mot Huddinge. Gästerna tog med sig en 6-2-seger hem till södra Stockholm.

Se highlights från matchen >>

Matchen var inte ens en minut gammal när Huddinge hade tagit ledningen. Klockans stod på blott 45 sekunder när Sebastian Frantz gav Huddinge ledningen och det efter en inledande matchsekvens som visade att hemmalaget inte alls var på tårna från start.

Första perioden slutade dock 1-1 sedan Daniel Andersson förvaltat en tilldömd straff på bästa sätt.

I den andra perioden tog Huddinge över matchen allt mer ju längre in i perioden vi kom. Enköping hade stora problem med Huddinges snabba omställningar och det skulle också ge resultat för bortalaget.

Rasmus Dahlberg-Karlsson ger gästerna ledning med 2-1 med assist av Björn Jonasson och drygt nio minuter senare tackar Dahlberg-Karlsson genom att ge assist till Jonasson när han sätter 3-1. Båda målen på spelvändningar där ESK inte alls var närvarande i sin backcheck.

Gästerna gör också ett fjärde mål då Kim Lennhammers skott från blå träffar hemmalagets Maximilian Popovics klubba och får en konstig omloppsbana i luften och vidare in i nätet.

Faktum är att ESK spottar upp sig rejält de sista fem minuterna av andra perioden. Det ger också resultat, då Maximilian Popovic sätter ett direktskott på pass från Tobias Smids.

Huddinge är nu rejält tillbakatryckta och i slutminuterna hade ESK flera jättebra lägen till ytterligare en reducering, men den uteblir dessvärre.

Även i den tredje perioden kommer ett mål efter bara 45 sekunder. Nu är det gästernas Tim Kämpeberg som släcker allt hopp för ESK med att göra 2-5.

Med drygt sex minuter kvar att spela gör Anton Kalte dessutom ett lite tursamt mål i ett powerplay som fastställer slutresultatet 2-6.

Av grundserien återstår nu endast två matcher för ESK att hitta formen. Stundtals visar laget en bra inställning, men det är inte över hela matcherna och inte tillräckligt ofta.

Nu lät man Huddinge skjuta hela 49 skott varav drygt hälften kändes som ”röda” avslut mot den vilt kämpande Pontus Hagman i ESK-buren. Han fick ingen tacksam kväll och fick verkligen jobba för veckopengen. Han drog också kvällens största applåd från hemmapubliken när han räddade en straff i slutminuterna.

Priset till bästa spelare i hemmalaget gick välförtjänt till Edvin Wiklund. Den egna talangen, född -01, har gått från klarhet till klarhet den här säsongen och gör sällan en dålig match.

Och vad gäller powerplay. Nej, inget mål den här gången heller. Vi adderar ytterligare tre powerplay till den mållösa statistiken, totalt är det nu 38 stycken mållösa powerplay i rad.

ESK – Huddinge 2-6 (1-1, 1-3, 0-2)
Skott: 23-49  (7-19, 9-15, 7-15)
Utvisningar: ESK 6 min, Huddinge 6 min