Fortsatt svårt mot Lindlöven

Emil Lindqvist kunde göra sitt första mål i ESK-dressen i söndagens träningsmatch. Foto: Håkan Hagman

Lindlöven fortsätter att vara en mardrömsmotståndare för Enköping när det gäller träningsmatcher. Ifjol vann man både mötena och i den här säsongens första möte i Lindesberg kunde man vinna med 5-2.

Lindlöven inledde träningsmatchen hemma i Lindehov i ett rasande tempo. Med bara fyra minuter spelade hade man spelat till sig en 2-0-ledning mot ett gästande Enköping som bildligt talat satt kvar på bussen.

Men ESK ryckte sedan upp sig, jämnade ut spelet och lyckades reducera innan första periodvilan. Viktor Mattsson fortsätter producera mål och den

här gången var det med hjälp av en Lindlövenspelares klubba som pucken ur nästan ingen vinkel alls kunde styras upp i nättaket.

I andra perioden kan ESK också kvittera via Emil Lindqvist, som därmed gör sitt första mål för Enköping.

Lindlöven får nu nytt liv och kan avsluta andra perioden med två mål och kan ta med sig en 4-2-ledning med sig in i andra periodvilan.

I tredje perioden börjar ESK bäst och trycker på för reducering. Men drygt halvvägs in i perioden är det istället Lindlöven som ökar till 5-2 och släcker därmed matchen för gästerna.

Jämfört med matchens senast mot Eskilstuna kommer ESK inte upp i samma nivå. Nu var det glimtar av bra spel men passningskvalitén stod inte alls att känna igen. Måhända var det ett motståndarlag som bjöd på ett högre tempo och därmed gjorde det svårare.

I ESK saknades ordinarie spelare som Sebastian Lindström, Johannes Hellsten, Alexander Starck, Daniel Andersson och Maximilian Popovic, och det ska såklart märkas när så pass många spelare är borta.

Men juniorerna som nu fick chansen, Viktor Jacobsson, Max Larsson och Ludvig Siljesvärd, tog för sig och bad inte om ursäkt för sin närvaro.

Söndag den 11 september är det returmöte i Bahcohallen.

Lindlöven – ESK 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)

Målskyttar, ESK: Viktor Mattsson, Emil Lindqvist

Skott: 36-30