Enköping förlorade tät match mot Köping

Trots en inledande tvåmålsledning så förlorade Enköping söndagens bortamatch mot Köping. Hela 6-3 blev det i hemmalagets favör sedan man avgjort i matchens slutminuter.

Till skillnad från tidigare två spelade träningsmatcher den här säsongen så inledde Enköping väldigt bra. Man ägde i stort sett hela den första perioden och kunde också rättvist gå till en ledningen med 2-0.

Första målet av matchens bästa spelare, Tobias Smids, och det andra i powerplay genom Edvin Wiklund.

Men det skulle inte ens ta fem minuter från Köping att både reducera och kvittera direkt i inledningen av den andra perioden.

Samtidigt som Enköping inte riktigt stod att känna igen så kom Köping ut som ett helt nytt lag och det var plötsligt 2-2 på tavlan.

Efter kallduschen kunde Enköping dock jämna ut spelet och resten av perioden var en jämn kamp mellan lagen.

I den tredje periodens inledande minuter fick Köping några skapliga chanser på den duktiga ESK-målvakten Emil Jansson. Precis som i hans senaste match mot Linden, så spelade Emil väldigt bra.

Halvvägs in i perioden tog ESK över spelet och pressade hårt i Köpings försvarszon. Men trots flera minuters hård press där en Enköpingsledning verkligen hängde i luften så blev det ingen utdelning.

Istället var Köping som kunde utnyttja en snabb spelvändning och i en två mot en situation sätta ledningspucken 3-2.

ESK:s replik var både snabb och snygg. Kort efter nedsläpp petar Simon Sjöberg snyggt fram pucken till backen Wilmer Lindblad, som kliniskt sätter pucken målvaktens vänstra kryss fram till 3-3.

Drygt 2,5 minuter före slutsignalen kan Köping avgöra matchen. ESK-försvaret ställer till det på egen hand och Köpings Emil Norberg kan helt fri mitt i slottet sätta 4-3-målet.

Bara halvminuten senare blir ESK på nytt straffade av en spelvändning, där Köping ökar till 5-3 och därmed släcker lampan för ESK.

På återstående två minuters spel är hemmalaget även nära ytterligare mål och ESK:s försök med spel utan målvakt sista minuten renderade visserligen några heta chanser till reducering men när backen Wilmer Lindblads klubba går av i ett slagskott kan Köping enkelt fastställa 6-3 i den tomma ESK-buren.

Med en så bra förstaperiod känns en tvåmålsförlust både tuff och onödig. Återigen spelar ESK stundtals väldigt bra men lägstanivån i matcherna verkar fortsatt vara ett problem.

Redan på onsdag är det ny träningsmatch och då är det hemmapremiär. Fjolårets succélag Surahammars IF kommer då till Bahcohallen.

Köping-ESK 6-3 (0-2, 2-0, 4-1)

Skott: 28-20
ESK:s målskyttar: Tobias Smids, Edvin Wiklund och Wilmer Lindblad.