Sjätte raka torsken mot Lindlöven

Efter att ha lagt in en extra växel i den tredje perioden kunde Lindlöven besegra Enköping för sjätte raka gången på ett år.

Nej, Lindlöven är inget drömmotstånd för Enköping.

Efter fem raka förluster på bara tolv månader kunde ESK på söndagen inkassera även den sjätte raka. Lindlöven vann med 2-1 och samtliga mål kom i den tredje perioden.

Matchen i Bahcohallen kan inte tillskrivas som någon större höjdare för publiken. Det var trångt, tillknäppt och bökigt ute på planen och till råga på allt kunde de två målvakterna, hemmalagets Emil Jansson och gästernas Jonathan

Frykholm, hålla målen borta.

I alla fall i två perioder. Det var först i tredje perioden som målen kom och det var Lindlöven som inom loppet av en minut och 27 sekunder kunde gå ifrån till 2-0 efter mål av William Lindgren och Filip Barklund.

Några minuter senare var Bailey Conger nära reducering, och att göra på nytt göra mål för sin nya klubb Enköping, men det stenhårda slagskottet träffade stolpen.

Med tre minuter kvar att spela kunde Tobias Smids istället spräcka lagets målnolla då han förvaltade ett friläge på bästa sätt. Pucken satt kliniskt i krysset.

Trots försök med spel sex mot fem kunde ESK dock inte göra några fler mål och Lindlöven tog därmed sjätte raka seger inom loppet av två år. Övriga segrar är de två försäsongsmatcherna och båda mötena i norra vårserien ifjol, samt förra mötet i Lindesberg för två veckor sedan.

Redan på onsdag spelar ESK nästa hemmamatch och på nytt jagar man revansch. Denna gång mot Köping.

ESK – Lindlöven 1-2 (0-0, 0-0, 1-2)
Målskytt, ESK: Tobias Smids