Fortsatta problem med målproduktionen gav ny förlust

Problemen att producera framåt fortsätter för Enköping. På onsdagskvällen blev det en tung förlust hemma mot bottenkollegan Segeltorp med 2-4 och det var först med dryga fem minuter kvar man spräckte nollan.

Att förlora är alltid surt och att göra det på hemmaplan mot tabelljumbon svider såklart extra mycket.

Segeltorp tog revansch fråpn senaste mötet och besegrade Enköping i Bahcohallen med 4-2. Två powerplay i matchens sista minuter gav Enköping två mål, men trots att man återigen gör en spelmässigt godkänd match så är man inte ens nära segern.

En bit in i tredje perioden har Segeltorp en 0-3-ledning och segern förblev ohotad ända in i det sista.

Mot slutet kunde ESK som sagt hitta målet men närmare än 1-3 och slutresultatet 2-4 kom man aldrig.

För att gripa halmstrån åt det positiva hållet: två mål förbättrar målsnittet per match (!) och att båda kom i powerplay förbättrar statistiken även i den spelformen.

Det är nu helt klart att ESK missar Allettan och hamnar i vårserien. Receptet för framgång där är förmodligen enkel – börja sätta chanserna.

Enklare sagt än gjort?

Tekniska problem gjorde att vi tyvärr inte kunde livesända den här matchen. Vi beklagar det inträffade.

ESK – Segeltorp 2-4  (0-0, 0-2, 2-2)

Skott:  34-32 (16-4, 7-16, 11-12)

ESK:s målskyttar: Samuel Lidström och Alexander Dahlberg

Blomsterlandets pris:  Alexander Dahlberg (ESK) och Rasmus Järevlin (Segeltorp)

Publik:  207 st