Återigen bra spel trots ännu en förlust

Det mesta var sig likt när Enköping inkasserade sjätte raka förlusten i onsdagens bortamatch mot Nyköping. Man förlorar med 4-2 trots att man spelar bra men återigen faller man på effektiviteten.

Den sjätte raka förlusten kommer alltså när man för fjärde gången i rad går av isen med bara två gjorda mål. En gammal klyscha är ju att det krävs minst tre mål framåt för att kunna vinna och det stämmer väldigt bra i det här fallet.

Nyköping vinner till slut med 4-2 sedan Enköping tryckt på i slutminuterna för en kvittering, men där Nyköping punkterar med sista målet i den tomma buren.

Men för att ta det från början. Första perioden var jämn och lite trevande, där hemmalaget var aningen vassare och gick också till periodvilan med en 2-0-ledning.

I andra perioden kom ESK upp bättre i spelet och tog delvis över matchen. Att Nyköping då gör 3-0 speglade inte alls hur det såg ut på planen.

ESK:s reducering kom i powerplay med halva matchen spelad. Robin Nilsson krutar in pucken via ribban och in i målet fram till 3-1.

I den tredje perioden fortsätter Enköping spela bra och får utdelning när junioren Leo Krants återigen noteras i målprotokollet då han väljer att avsluta på egen hand i den 2-mot-1 situation som man spelat till sig.

De avslutande kvarten försökte ESK febrilt få till en kvittering och man hade också flera saftiga målchanser, men utan framgång.

Istället avgör som sagt hemmalaget med 4-1-målet i den tomma buren.

Buren, ja. Där såg vi en fin debut av junioren Martin Örtengren, som efter Markus Ekholm Roséns flytt till Polen nu gått upp i A-laget på fast basis.

Han gjorde en bra match och kan knappast lastas för målen, som i de flesta fall kom efter individuella misstag längre upp i banan.

Sedan måste vi ju nämna Leo Krantz, som alltså är målskytt för andra matchen i rad i sin blott fjärde A-lagsmatch.

Med kvällens seger blev Nyköping nu klara för Allettan. För ESK:s del är det sedan tidigare klart att man inte når dit.

På söndag spelas sista omgången i grundserien där ESK tar emot Huddinge hemma i Bahcohallen.

Nyköping – ESK  4-2 (2-0, 1-1, 1-1)

Skott: 33-24  (12-11, 9-6, 12-7)

Utvisningsminuter:  8-2 min

Tekningar: 20-21

ESK:s målskyttar: Robin Nilsson och Leo Krantz

Publik: 417 personer