Oscar Pettersson on fire

Enköping är laget som för tillfället har västra vårseriens kanske hetaste spelare. Hockeyettan.se begav sig till den gamla fotbollsstaden för att träffa hockeyspelaren tillike heta poängkungen Oscar Pettersson. Det är en positiv och målinriktad 24-åring vi träffar efter att Enköping slagit Grästorp och tagit sin fjärde raka seger i västra vårserien.

Vem är Oscar Pettersson?
– Jag är en glad 24-årig kille som med andra ord är född -93. Min hockeykarriär startade egentligen när jag började på hockeygymnasium i Västerås. Därefter provade jag på spel i Djurgården men det blev bara en höst i Stockholmsklubben innan jag vände tillbaka till Västerås. Nu har jag hamnat i Enköping och jag trivs jättebra.

Du leder poängligan i västra vårserien, hur kommer det sig?
– Vi har fått till en riktigt bra femma efter jul när vi gjorde lite ändringar i laget. Nu spelar jag med Mattsson och Weiskog som jag känner sedan tidigare och dessa två herrar jobbar stenhårt i varje byte vilket gynnar oss alla. Det har helt enkelt studsat rätt för vår femma efter jul.

Hur ser

du på Enköpings säsong hittills?
– Jag tror hela laget är besvikna med inledningen av säsongen och alla trodde nog att det skulle gå bättre än vad det gjorde. Dock har vi spelat bra nu på slutet och har fyra raka segrar så det finns en liten chans att förlänga säsongen med Enköping.

Enköping bytte tränare mitt under säsongen, hur ser du på det?
– För mig har det inneburit att jag får spela mitt spel mer och har en friare roll ute på isen. Jag vågar helt enkelt att misslyckas nu och det tror jag gör mig till en bättre spelare. Jag fick börja lira med Petter Mattsson efter tränarbytet och jag känner honom väl. Jag började inte säsongen med honom utan då lirade jag med Persson och Jonsson som också är duktiga spelare såklart. Men det fungerar jättebra just nu med Mattsson och Weiskog.

Transferfönstret stänger den 15 februari, finns det tankar på att förlänga säsongen?
– Jag vet att vår sportchef har fått förfrågningar men jag har fokuserat på Enköping och inte hört något personligen. Säsongen tar ju slut rätt fort om man inte går vidare till playoff så det hade ju självfallet varit skoj att förlänga säsongen.

Vad har du för mål i framtiden med ishockeyn?
–  Jag vill först och främst ta nästa steg vilket innebär Allsvenskan såklart. Det gäller att jobba stenhårt varje dag både på träningar och matcher för att ge sig själv chansen att nå sina mål. Jag tror inte man behöver gå via ett topplag i Hockeyettan för att nå Allsvenskan. Västerås har bra koll på mig eftersom jag har spelat där tidigare för att ta ett bra exempel. Vi får se om de vågar satsa och ge mig chansen i framtiden för det vore ju jättekul att prova på.

Till sist, vad önskar sig Oscar Pettersson just nu?
– Att vi vinner våra två återstående matcher med Enköping och att Grästorp torskar sina sista matcher så vi förhoppningsvis förlänger vår säsong ytterligare.

Vi tackar Oscar Pettersson för pratstunden och önskar honom all lycka med sin karriär i framtiden. Fortsätter han på den inslagna vägen så är vi tämligen säkra på att vi får se mer av honom under säsongen någonstans i Sverige.

 

// Niklas Karlsson och Jonas Wallin