Piteå vann vänskapsreturen mot Kalix

På måndagskvällen spelade Piteå och Kalix åter träningsmatch i LF Arena. Hemmalaget kunde tillslut vinna matchen med 6-1.

Den första perioden startade med ganska böljande spel med en del misstag från båda lagen. Halvvägs in i perioden kunde Piteås Petter Mäkitalo slita sig fri och ge sitt lag ledningen när han kom ensam med Kalix målvakt, Jacob Carlsson.
Mot slutet av perioden ökade Tim Kämpeberg på till 2-0, vackert framspelad av kedjekamraterna Emil Wrenman och Petter Mäkitalo.

I den andra perioden utnyttjade Piteå två numerära överlägen och gick upp till en 4-0 ledning. Målen gjordes av Oskar Matushkin och Tim Kämpeberg. Kalix var nära en reducering i Power Play genom backstjärnan Johan Pettersson men Piteå kunde gå till pausvila med en betryggande ledning.

Den tredje perioden präglades bitvis av fysiskt spel från båda lagen som lyckligtvis inte resulterade i några skador. Piteå ökade på ledningen till 5-0 genom Oskar Matushkin varpå Kalix reducerade till 5-1 när Nicholas Nuuttila tryckte in pucken från nära håll bakom Piteås målvakt, John Westermark.
Slutresultatet 6-1 fastställdes i spel 4 mot 5 genom Andreas Boman. Noterbart var att samtliga Piteåspelare på planen vid 6-1 målet spelade i J20-laget förra året (Andreas Boman, Carl Björnfot, Joakim Blomkvist, Alfred Sjödin).

Skottstatistik: 41-23