0-3 men bara tolv minuter lång match

Foto: Elin Granebrandt

Den tredje träningsmatchen för säsongen, borta mot Strömsbro, blev bara tolv minuter lång. Detta efter att isen gått sönder i ishallen och efter flera försök från vaktmästare med att reparera den var man till slut tvungen att avbryta matchen.

Under de tolv minuterna som spelades fick publiken däremot se ett HHC göra tre mål, hålla tätt bakåt och bjuda på en fin hockey som gjorde tränare Per Ljusteräng nöjd.

– Vi spelade mycket snabbare idag och nu satt passningarna mycket bättre på bladen också, så de tolv minuter vi spelade är vi nöjda med, säger Ljusteräng.

HHC började i ett högt tempo och efter bara drygt tre minuter tilldelades man en straff, men #23 Adam Byström Johansson lyckades inte överlista målvakten och 0-0 stod sig en stund till.

Istället var det #49 Hugo Enock som gav HHC ledningen efter 5.58 innan #20 Henrik Marklund satte dit 0-2 efter 10.01. Två minuter senare drog #55 Albin Runesson iväg ett skott från blå och 0-3 var det resultat som lyste på resultattavlan när speakern ropade ut att matchen behövdes avbrytas efter 12.02.

– Tråkigt självklart att vi tappar en match, men det är inget vi kan göra något åt. Vi får ta med oss dessa tolv minuter som såg riktigt bra ut och jobba vidare, fortsätter Ljusteräng.

– Men det var helt klart den kortaste matchen jag varit med om, avslutar han med ett skratt.

Skribent: Mathias Berglund