Målskyttet saknades när Skövde föll mot Dalen

Skövde IK begav sig under söndagen till Norrahammar för returmöte med HC Dalen och precis som i Billingehov så var det en jämn match med två lag som ville spela med en hög fart och checka högt upp i banan.
– Det är kul att möta Dalen för de spelar med fart, precis som vi och det blir ett högt tempo, sa Johan Hellström efter matchen.

Den första perioden i SkandiaMäklarna Center präglades av två lag som satte upp ett ursinnigt tempo. Båda lagen åkte mängder med skridskor och avblåsningarna lös med sin frånvaro. Det blev många långa spelsekvenser utan avblåsning och lagens chanser avlöste varandra.

SIK skapade ett par lägen under perioden, Dennis Santesson var spelsugen och hade ett par bra möjligheter och radarpartnern Henrik Thegel likaså.

På andra sidan var det Linus Tjulander, Jonathan Tholander och Emil Eriksson som provade lyckan att överlista Viktor Andersson men ingen av dem lyckades under den inledande perioden.

Tyvärr för SIK:s del tvingades Erik Dahné kliva av redan efter fem minuters spel då han åkte på en ful tackling i huvud/nackhöjd och SIK valde det säkra före det osäkra genom att plocka av Dahné.
– Han fick en smäll men det är en ren försiktighetsåtgärd att plocka av Dahné sa Johan Hellström efter den första perioden.

Ställningen 0-0 efter den inledande perioden berodde till stor del på Viktor Andersson och David Elmgren som spelade inspirerat i sina mål.
– Jag är nöjd bitvis med matchen, vi spelar piggt och har våra omställningar och moment i matchen, ansåg Johan Hellström.

Den andra perioden började som den första avslutades, ett högt tempo och redan efter 53 sekunder tilldelades SIK ett straffslag efter att Jonathan Ström blivit upphakad när han skulle avsluta. Ström tog själv hand om straffen och placerade vackert in pucken mellan benen på David Elmgren.

Några minuter senare styrde Lukas Johansson pucken i stolpen men den gick på fel sida den gången.

Hemmalaget kom in i matchen på nytt och kämpade ner SIK i egen zon efter knappt halva matchen och till slut gav det utdelning. Timmie Persson skickade in ett höstlöv från blålinjen bakom en skymd Viktor Andersson efter 16.45. Dryga minuten senare fick Dalen ett två mot ett läge efter ett misslyckat byte av Skövde men Viktor Andersson gjorde sig stor och parerade Markus Näslunds skott.

Istället kom ledningsmålet för Dalen i powerplay. Med nio sekunder kvar av mittperioden kunde Timmie Persson bli tvåmålsskytt när han fick stå helt ren i slottet och lyfta in pucken bakom Andersson.
– I slutet frångick vi vissa detaljer och då fick Dalen mer spel i offensiv zon, sa Johan Hellström.

I den tredje perioden var Skövde på kvitteringsjakt och laget skapade en hel del, Alexander Henriksson hade någon möjlighet, Dennis Santesson en annan och Henrik Thegel hade ett gyllene läge men David Elmgren i hemmamålet var omutbar.

Hemmalaget försökte mest bevaka sin ledning under den avslutande tredjedelen och skapade inte speciellt mycket, en kvalificerad målchans närmare bestämt. I powerplay lyckades Dalen dra isär gästernas försvar men Viktor Andersson fortsatte spela inspirerat och fredade sitt nät.

Jonas Nyman fick ett fint läge att kvittera med  dryga tre minuter kvar att spela när han fick en öppnande passning från Jonathan Ström men Elmgren klarade den gången också.

När sedan Dalens Anton Svensson visades ut av domare Morgan Claesson fick SIK chansen att spela med en man mer men Dalen höll ut och lyckades avgå med segern.
En ny hedersam förlust för SIK:s del som nu har en träningsmatch kvar innan allvaret drar igång borta mot Malung nästa söndag.
– En bra genomkörare, vi är definitivt med i matchen och vi har våra lägen men vi gör inte mål. Sen är det givetvis frustrerande att förlora, så är det alltid men vi gör inte en dålig match på något sätt men vi måste hänga dit våra lägen, avslutade Johan Hellström.