SEGER I PREMIÄREN

Säsongen inleds med seger borta mot Tyringe. En match som Borås definitivt var värda att få med sig 3 poäng från.

Publik: 742

Tyringe tog ledningen 02:37 in i den första perioden. Borås hotades dock inte av det och gjorde 1-1 09:24 genom Henrik Eriksson med pass från Joonas Huovinen. Borås tog mer och mer övertaget i den första perioden och förde spelet och fick fler målchanser i den första perioden.

Övertaget höll sig i även i den andra perioden

och man ökade även tempot vilket gjorde att Tyringe hade svårt att hänga med när Borås satte hård press. Borås tvingade fram Tyringe till en time out tidigt i den andra perioden. Borås kunde gå segrande inför den tredje perioden med 1-4 på tavlan. Målskyttar Ludvig Jansson, Mark Corbett och Henrik Eriksson.

Tredje perioden ökade Tyringe tempot något och kunde reducera två gånger vilket tvingade BHC till en time out när det stod 3-4 på tavlan och det återstod cirka 15 minuter kvar av tredje perioden. Men efter time outen tog BHC återigen kontrollen och Tyringe kom inte direkt nära en kvittering.

Huvudtränare Janne Ericson delar med sig av sina tankar om segern i premiären:

Skönt att åka hem med tre poäng. Vi är verkligen värda segern.
Vi växte in i matchen mer och mer, andra perioden var lysande från vår sida. Extra starka är vi när vi får en dålig start i tredje perioden men kommer tillbaka. Vi visar en hög lagmoral. Förstafemman fick stor utdelning då de stod för alla mål ikväll. De gjorde det väldigt bra. Prestationen fanns såklart i hela laget och det var många mållägen även i de andra femmorna och Adam gör en bra match i mål och står för några avgörande räddningar.

Skönt att ta tre poäng trots att vi hade en del av laget borta. Det är så klart tufft att spela med mindre manskap då man ska sätta press och åka skridskor över hela banan i tre perioder, då gäller det att ha 4 fulla femmor om vi ska orka hela matcher.

Tuff bortamatch väntar mot Nybro nu på onsdag. De är sugna på revansch efter förlusten mot Kalmar. Vi får glädjas åt denna segern, ladda om batterierna och göra en riktig urladdning mot Nybro på onsdag.